Tgrt Haber

Suriye'de korkunç depremleri fırsat bilen teröristler hapishaneden kaçtı!

07 Şubat 2023 17:04 - Güncelleme : 07 Şubat 2023 17:18
Suriye'de korkunç depremleri fırsat bilen teröristler hapishaneden kaçtı!

Kahramanmaraş'ta meydana gelen Suriye'de de büyük bir yıkıma neden olan depremleri fırsat bilen teröristlerden en az 20 tanesi Türkiye-Suriye sınırındaki hapishaneden kaçtı.

KahramanmaraşPazarcık​'ta 7.7, Elbistan​'da 7.6 şiddetinde meydana gelen depremler Türkiye'nin yanı sıra Suriye​'de de büyük yıkımlara neden oldu. Suriye'nin  İdlib, Halep, Hama, Lazkiye, Tartus ve Rakka illerinde de şiddetli hissedildi, toplamda en az 1602 kişi hayatını kaybetti, 3 bin 649 kişi ise yaralandı. Fransız haber ajansı AFP, bu korkunç depremleri, hapishanedeki teröristlerin kaçış fırsatı olarak gördüğünü, en az 20 tanesinin Türkiye-Suriye sınırından kaçtığını yazdı.

IŞID MİLİTANI OLDUKLARI DÜŞÜNÜLÜYOR

Ajansa konuşan kaynaklar Türkiye-Suriye sınırına yakın Afrin’deki bir hapishaneden mahkumların kaçtığını duyurdu. Depremin cezaevinde hasara sebep olduğu belirtilirken, bu kişilerin IŞİD üyesi olduğunun tahmin edildiği kaydedildi.

Cezaevinde yaklaşık 2000 mahkum olduğu ve bunların 1300’ünün IŞİD’li olduğu belirtilirken depremin cezaevinin duvar ve kapılarında hasara sebep olduğu da aktarıldı.

AFP’ye konuşan kaynaklar, “Mahkumlar isyan çıkardı ve cezaevinin bazı bölümlerinde kontrolü ele geçirdi. Bunlardan yaklaşık 20’si kaçtı ve bunların IŞİD militanı olduğuna inanıyoruz” dedi.

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...