Tgrt Haber

Suriye'de muhalifler kontrolü sağladıkları Reşa Tepesi'nden çekildi

10 Şubat 2017 15:07
Suriye'de muhalifler kontrolü sağladıkları Reşa Tepesi'nden çekildi

Suriye'de katil Beşşar Esad rejimine bağlı birliklerin Lazkiye kırsalına yönelik kara harekatına karşılık vererek Reşa Tepesi'nde kontrolü sağlayan muhalifler bölgeden çekildiklerini duyurdu.

Yerel kaynaklardan alınan bilgiye göre, dün akşam saatlerinde Esad güçleri ve rejim yanlısı yabancı teröristlerin, Cebel Ekrad'a yönelik saldırıları sonrası çıkan çatışmalar sabaha kadar sürdü.Çatışmalar sırasında gece yarısına doğru Reşa Tepesi'ni ele geçiren muhalifler, rejim güçlerinin yoğun top atışları sonrası sabah saatlerinde bölgeden çekildiklerini bildirdi. 

ESAD'A BÜYÜK ZAİYAT VERİLDİ

Muhalifler çatışmalarda en az 27 rejim askerinin öldürüldüğünü, çok sayıda mühimmatı ele geçirip iki tank ve iki uçaksavarı imha ettiklerini öne sürdü. Çatışmaların durduğu bölgede, rejim birliklerinin Cebel Ekrad ve Türkmendağı'na yönelik top atışlarının aralıklarla sürdüğü bildiriliyor.

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...