Tgrt Haber

Suriye'deki depremzedelerden BM protestosu: Sessizliğiniz evlatlarımızı öldürdü

13 Şubat 2023 18:26 - Güncelleme : 13 Şubat 2023 18:43
Suriye'deki depremzedelerden BM protestosu: Sessizliğiniz evlatlarımızı öldürdü

Merkez üssü Kahramanmaraş olan depremler Türkiye'nin 10 ilinde ve Suriye'nin kuzeyinde büyük bir yıkıma neden oldu. Binler insanın hayatını kaybettiği felaket her iki ülkede de saatler geçtikçe bilanço ağırlaşıyor. Babülhava Sınır Kapısı'nda bir araya gelen onlarca Suriyeli depremzede, BM'yi yetersiz kalmak suçladı ve protesto etti.

Kahramanmaraş'ın Pazarcık ve Elbistan ilçelerinde meydana gelen 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremlerden etkilenen Suriye​'de İdlib​, Halep​, Hama​, Lazkiye ve Tartus illerinde büyük bir yıkım meydana geldi. Arama kurtarma çalışmaları devam ettiği bölgelerde, Suriye resmi haber ajansı SANA, Suriye İnsan Hakları Ağı (SNHR), Sivil Savunma (Beyaz Baretliler), yerel yetkililer, sağlık kuruluşları ve yerel kaynaklardan derlenen verilere göre, en az 4 bin 500 kişi hayatını kaybettiği 6 bini aşkın kişinin de yaralandığı aktarıldı.

"BM'Yİ YETERSİZ KALMAKLA SUÇLADILAR"

Hatay'ın Reyhanlı ilçesindeki Cilvegözü Sınır Kapısı'nın karşısındaki Babülhava Sınır Kapısı'nda bir araya gelen onlarca kişi, üzerinde "Enkaza dönen BM'ye bağış" yazılı cam sandığa para bırakarak, bölgede büyük yıkımlara yol açan depremlerde "yetersiz" kalmakla suçladıkları BM'ye tepki gösterdi.

Suriye'deki depremzedelerden BM protestosu: Sessizliğiniz evlatlarımızı öldürdü

"SESSİZLİĞİ EVLATLARIMIZI ÖLDÜRDÜ"

Göstericiler, "BM, sessizliğiniz evlatlarımızı öldürdü", "BM'nin insanlığı politize edilmiş", "Katil Esed rejimi üzerinden insani yardımlar istemiyoruz", "Halk, yardımlarınız üzerinden Esed'in yasallaştırılmasını kabul etmiyor" yazılı dövizler taşıdı.

Suriye muhalefeti de dün BM'nin Suriye'nin kuzeyindeki depremzedelere "ilgisizliğine" tepki göstererek, uluslararası topluma acil insani yardım çağrısında bulunmuştu.

Kaynak: AA

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...