Tgrt Haber

Suriyeli muhaliflerden, Kurtuba Deklarasyonu

10 Ocak 2014 15:04
Suriyeli muhaliflerden, Kurtuba Deklarasyonu

İspanya'nın Kurtuba kentinde toplanan Suriyeli muhalif gruplar, uluslararası toplumdan, Esed rejiminin geçiş döneminde hiçbir rol üstlenmeyeceğinin garanti edilmesini istedi.

İspanya'nın güneyindeki Kurtuba kentindeki iki gün toplantı yapan Suriyeli muhalif grupların üzerinde anlaştığı ''Kurtuba Deklarasyonu''nda, 22 Ocak'ta öngörülen Cenevre-2 Konferansı öncesinde uluslararası toplumdan ''Esed rejiminin Suriye'deki geçiş döneminde hiçbir rol üstlenmemesinin garanti edilmesi'' istendi. 7 maddelik ''Kurtuba Deklarasyonu''nda, Cenevre-2 Konferansından önce Cenevre-1'de alınan kararlarının tümünün uygulanması, geçiş sürecinin bir zaman sınırı ile belirlenmesi ve Suriye'deki yeni süreçte Esed rejiminin ve onun tüm sembollerinin hiçbir rol üstlenmeyeceğinin uluslararası toplum tarafından garanti edilmesi'' talep edildi.''Suriye'nin geleceği için siyasi çözüm temel bir unsurdur ama tek çözüm değildir'' diyen muhalifler, ''Sunulacak her siyasi çözüm, rejimin tüm temsilcilerinin ortadan kalkması ve yetkinin geçiş hükümetine devredilmesiyle sonuçlanmalıdır. Esed rejiminin tüm sembolleri geçiş hükümetinde hiçbir rol oynamamalıdır'' görüşünde birleştiler.  
Açıklanan deklarasyonda ayrıca, ''Suriye'deki tutukluların serbest bırakılması, Suriyeli mültecilerin tekrardan evlerine geri dönmelerinin sağlanması ve Suriye'deki tüm halka yardımın garanti edilmesi için bölgesel ambargoların kaldırılması ve bombardımanın durdurulması da'' istendi.

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...