Tgrt Haber

Suriyeli siyam ikizleri Riyad'da birbirlerinden ayrıldı! Birbirlerine karın bölgesinden bağlıydılar

08 Temmuz 2023 10:08 - Güncelleme : 08 Temmuz 2023 10:20
Suriyeli siyam ikizleri Riyad'da birbirlerinden ayrıldı! Birbirlerine karın bölgesinden bağlıydılar

Suriyeli siyam ikizleri Besam ve İhsan'ın 10 saatlik süren 'ayrılma' ameliyatları Suudi Arabistan'da uzman bir cerrahi ekip tarafından gerçekleştirildi. Karın bölgesinden yapışık olan, karaciğer ve bağırsakları paylaşan Suriyeli siyam ikizleri 26 danışman, uzman, hemşire ve teknik kadronun katıldığı karmaşık bir ameliyatla ayrıldı.

Suudi Arabistan'ın Riyad​ şehrinde Suriyeli​ siyam ikizleri cerrahi operasyonla ayrıldı. Karın bölgesinden yapışık olan, karaciğer ve bağırsakları paylaşan Suriyeli siyam ikizleri Bessam ve İhsan'ın ameliyatı 5 aşamadan oluştu. İlk olarak anestezi verildi, hazırlık yapıldı, bağırsaklar ve karaciğer ayrıldı, organlar eski haline getirildi ve en son plastik cerrahi ekibi kapama işlemini gerçekleştirdi.

Şarku'l Avsat'ın haberine göre, tıbbi ekibin başkanı Dr. Abdullah er-Rabia, ikizlerden Besam için ameliyatın başarısı konusunda iyimser olduklarını söyledi. Fakat üriner ve üreme sistemi (böbrekler, üreterler, mesane ve erkek üreme organları) olmadığı için İhsan'ın hayatta kalma ihtimalinin daha zayıf olduğunu söyledi. Ayrıca nörolojik gelişimindeki atrofi ile hayatını devam ettirmesini engelleyen, hayatta kalma şansını çok zorlaştıran ciddi doğuştan kalp sıkıntıları olduğu da belirtildi. 

Suriyeli siyam ikizleri Riyad'da birbirlerinden ayrıldı! Birbirlerine karın bölgesinden bağlıydılar

Doktor Rabia, ikizler Besam ve İhsan’ın 32 aylık ve 19 kilo olduklarını belirtti. 

Öte yandan operasyon, 1990’dan beri 23 ülkeden 130 vakayı denetleyen Suudi Yapışık İkizler Programı kapsamındaki 58'inci operasyon oldu. Ulusal Muhafız Bakanlığı Kral Abdülaziz Tıp Şehri’ndeki Kral Abdullah Uzman Çocuk Hastanesi’nde gerçekleştirildi.

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...