Tgrt Haber

Suudi Arabistan'dan Türkiye'ye büyük deprem yardımı 

Editör: Mutluhan Yıldız / Kaynak: TGRT Haber
12 Şubat 2023 22:57 - Güncelleme : 12 Şubat 2023 23:07
Suudi Arabistan'dan Türkiye'ye büyük deprem yardımı 

Kahramanmaraş merkezli ve 10 ilde binlerce binanın yıkımından sonra tüm dünya tek yürek oldu. Ülkenin Güney'inde meydana gelen afetin yaralarını sarmak için milyonlarca lira yardım toplanırken Suudi Arabistan'da Türkiye ve Suriye'deki depremzedeler için 81,2 milyon dolar yardım toplandı. 

Kahramanmaraş'ta meydana gelen 7.7'lik depremin ardından dünyanın dört bir köşesinden Türkiye​'ye yardım​ kampanyalarıyla destek olundu. Suudi Arabistan'da Türkiye ve Suriye​'deki depremzedeler için düzenlenen yardım kampanyasında, yaklaşık 305 milyon riyal (81,2 milyon dolar) toplandı.

Kral Selman İnsani Yardım Merkezi'ne bağlı Sahem Platformu, toplanan yardımlara ilişkin açıklama yaptı. 

81 MİLYON DOLAR 

Türkiye ve Suriye'deki depremzedeler için başlatılan kampanyaya, 1 milyon 4 bin 913 kişinin bağışta bulunduğu ifade edilen açıklamada, şu ana kadar toplanan yardımların 304 milyon 885 bin 77 riyale (81,2 milyon dolar) ulaştığı aktarıldı.

 

Kaynak: TGRT Haber
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...