Tgrt Haber

Süveyş Kanalı'nda batan römorkörün mürettebatından biri öldü

06 Ağustos 2023 05:58 - Güncelleme : 06 Ağustos 2023 07:45
Süveyş Kanalı'nda batan römorkörün mürettebatından biri öldü

Mısır'daki Süveyş Kanalı'ndan geçen bir petrol tankeriyle çarpışarak batan römorkördeki 7 kişilik mürettebattan 6'sı kurtarılırken birinin cansız bedenine ulaşıldı.

Dünyanın en önemli ticaret rotalarından Mısır'daki Süveyş Kanalı​ yine bir kazaya sahne oldu. Kanaldan geçen bir petrol tankeriyle çarpışan römorkör batarken, gemideki 7 kişilik mürettebattan biri öldü, 6'sı ise kurtarıldı.

BATTIĞI YER TESPİT EDİLDİ

Anadolu Ajansı'nın haberine göre, kazaya ilişkin açıklama Süveyş Kanalı İdaresi Başkanı Usame Rabi'den geldi. Televizyon kanallarına konuşan Rabi, kanalda batan römorkörün 7 kişilik mürettebatından birini ölü bulduklarını, 6'sının kurtarıldığını aktarırken, tankerle çarpışarak batan römorkörün yerinin tespit edildiğini ve kurtarma çalışmalarının sürdüğünü belirtti.

Süveyş Kanalı İdaresi Başkanı Usame Rabi, dün yaptığı yazılı açıklamada, kanal idaresine ait bir römorkörün, Singapur'dan gelip ABD'ye gitmekte olan "Chınagas Legend" isimli Hong Kong bandıralı bir tanker​ ile El-Belah bölgesinin 51. kilometresinde çarpışarak battığını belirtmişti.

Rabi, römorkörün vinç yardımıyla yeniden su yüzeyine çıkarılması için çalışıldığını ve 7 kişilik mürettebatın kurtarılması için deniz kurtarma ekiplerinin bölgeye sevk edildiğini belirtmişti.

Kanal İdaresi Başkanı Rabi ayrıca 230 metre uzunluğunda 36 metre genişliğinde ve 52 bin ton taşıma kapasitesine sahip tanker, kazayla ilgili işlemlerin yapılması için Port Said Limanı'nda bekletiliyor.

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...