Tgrt Haber

Tahıl Koridoru'nda umut iki liderin görüşmesine bağlandı: Dünyanın tek şansı 'Erdoğan'

10 Temmuz 2023 09:13 - Güncelleme : 10 Temmuz 2023 13:28
Tahıl Koridoru'nda umut iki liderin görüşmesine bağlandı: Dünyanın tek şansı 'Erdoğan'

Rusya Tahıl koridoru Anlaşması'nın yenilenmesine sıcak bakmazken Rus basını bu konudaki tek şansın Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Rus lider Putin görüşmesinde olduğunu yazdı.

Rusya​ Devlet Başkanı Vladimir Putin​'in geçtiğimiz yıl 24 Şubat'ta verdiği askeri emirle başlayan Ukrayna​'nın işgali şiddetli çatışmalarla sürerken Tahıl Koridoru Anlaşması​ yeniden riske girdi. Rusya, anlaşmanın yenilenmesine sıcak bakmadığını her fırsatta dile getirdi. Rus basını ise dünyanın bu konudaki tek şansının 'Erdoğan' olduğunu yazdı.

Rus basınına konuşan Rus yetkililer, Putin ve Erdoğan​ arasındaki görüşmenin Karadeniz tahıl koridoru anlaşmasının uzatılması için tek şans olduğunu söyledi. Rus RIA haber ajansı, gelecek hafta sona erecek tahıl anlaşmasının geleceği açısından Türk ve Rus liderlerin görüşmesinin çok kritik olduğu yorumunu yaptı. 

Ajansa konuşan Rus kaynaklar, son haftalarda Rusya'nın anlaşmanın uzatılmasına karşı olduğu yönünde açıklamalar yaptığına dikkat çekerek tahıl koridorunun geleceğiyle ilgili çok olumlu bir hava olmadığını belirtti.

Putin ve Erdoğan arasındaki görüşmenin Karadeniz tahıl koridoru anlaşmasının uzatılması için tek şans

Bir yetkili, ''Deneyimlerimize göre iki liderin görüşmesi bu durumu değiştirebilir. Şu anda tek umut bu'' dedi.

TAHIL KORİDORU ANLAŞMASI İSTANBUL'DA İMZALANDI

Öte yandan Ukrayna tahılının ihracatını sağlayan Karadeniz tahıl koridoru anlaşması, geçen sene temmuz ayında Türkiye ve BM'nin arabuluculuğunda Rusya ve Ukrayna arasında İstanbul'da düzenlenen törenle imzalanmıştı.

Erdoğan, Zelenskiy’le görüşmesi sonrası yaptığı açıklamada, ''Türk boğazlarından dünyaya açılan bir nefes borusu misali bir yılda 33 milyon tona yakın tahılı ihtiyaç sahiplerine ulaştıran girişimin 17 Temmuz’da dolacak süresinin yeniden uzatılmasını temenni ediyorum. İlgili tüm tarafların bu maksatla küresel sorumluluk bilinciyle hareket edeceğine inanıyorum'' demişti.

Kaynak: RIA

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...