Tgrt Haber

Taksi şoförlerinin grevinde kan aktı: Çok sayıda ölü var

Editör: Baran Aksoy / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
08 Ağustos 2023 21:54 - Güncelleme : 08 Ağustos 2023 22:27
Taksi şoförlerinin grevinde kan aktı: Çok sayıda ölü var

Güney Afrika’da taksi şoförlerinin geçtiğimiz hafta perşembe günü başlattığı grevde kan aktı. Çıkan olaylarda bir İngiliz vatandaşın da aralarında bulunduğu 5 kişi hayatını kaybetti.

Güney Afrika’nın başkenti Cape Town’da yerel makamlara ekiplere, ruhsatsız araç kullanma veya plaka gibi ihlaller nedeniyle araçlara el koyma yetkisi verildi. Bu yasanın onaylanmasının ardından taksiciler, protesto etmek için geçtiğimiz hafta perşembe günü greve gitmişti.

SOKAKLAR YANGIN YERİNE DÖNDÜ

Polisin araçlara el koymaya başlamasıyla protestocular çok sayıda aracı ateşe vermiş ve polise taşla saldırmıştı. Protestolarda patlak veren şiddet olaylarında aralarında 40 yaşındaki bir İngiliz vatandaşının da bulunduğu toplam 5 kişi hayatını kaybetti.

120 KİŞİ TUTUKLANDI

Güney Afrika Polis Bakanı Bheki Cele düzenlediği basın toplantısında, perşembe gününden bu yana 120 zanlının mala zarar verme, yağma ve halka şiddet uygulamaktan tutuklandığını söyledi.

Cape Town Belediye Başkanı Geordin Hill-Lewis ise, "Cape Town'da müzakere taktiği olarak şiddete asla müsamaha gösterilmeyecektir. SANTACO'ya barışçıl bir şekilde müzakere masasına dönme çağrımızı yineliyoruz." dedi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...