Tgrt Haber

Afganistan’da Taliban yönetiminin hedefinde bu sefer kadın gazeteciler var! Canlı yayında tehdit etti

Editör: Fetih Kökten / Kaynak: TGRT Haber
18 Ocak 2023 09:29 - Güncelleme : 18 Ocak 2023 09:39

Afganistan’da yönetimi ele geçiren Taliban’ın hedefinde bu sefer kadın gazeteciler var. Kadınları sosyal alanlardan el çektiren Taliban medya sektöründe çalışan kadınların başörtüsüne ‘düzgün’ bir şekilde uymaması durumunda yeni bir emir çıkaracağı konusunda açıkça tehdit etti.

Çağ dışı ve akıl almaz yasakları ile kadınları sosyal alanlardan el çektiren Taliban​ yönetimi skandallarına bir yenisini ekledi. Dünyanın tepki gösterdiği kadınlara üniversite eğitimi yasağı konusunda geri adım atmayan Taliban, gündeme oturacak yeni bir skandal kararın alınabileceğini duyurdu.

HEDEFİNDE BU SEFER KADIN GAZETECİLER VAR

Hedefine bu sefer kadın gazetecileri alan Taliban yetkilisi katıldığı canlı yayında kadınların başörtüsüne ‘düzgün’ bir şekilde uymamaları ve ofiste erkek meslektaşlarıyla karışmaları halinde Taliban’ın Afganistan’da medyayı kadınlara kapatmak için yeni bir emir çıkaracağı konusunda tehdit etti.

‘AHLAK’ BAHANESİ İLE TEHDİT DOLU MESAJLAR

Kadınların gerekli önlemleri almadığı takdirde medyanın kapatılacağını açıklayan yetkili, “Yeni bir karara hazır olmalılar. Bu bizim için kırmızı bir çizgi. Gençlerin ahlaki yozlaşmasına neden olan şeylere sessiz kalamayız” diye konuştu.

Taliban yetkilisinin çalışan gazeteci kadınlara yönelik bu söylemleri büyük yankı uyanırdı.

 

Kaynak: TGRT Haber
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...