Tgrt Haber

Taliban'ın 'gölge Kunduz Valisinin' öldürüldüğü iddia edildi

30 Eylül 2015 02:09
Taliban'ın 'gölge Kunduz Valisinin' öldürüldüğü iddia edildi

Afganistan'ın Kunduz kentinin Taliban tarafından ele geçirilmesinin ardından kent çevresinde yoğunlaşan çatışmalarda, örgütün Kunduz'a atadığı valinin öldürüldüğü iddia edildi.

Afganistan İstihbarat Teşkilatı'ndan (NDS) yapılan açıklamada,  "Taliban'ın gölge Kunduz Valisi Mevlevi Salam ve beraberindeki 15 kişi, Kunduz  Havaalanı yakınlarında düzenlenen hava saldırısında öldürüldü" denildi. NDS'in açıklamasında ayrıca, Leşker-i Tayyibe örgütünün liderlerinden  birinin de ölenler arasında olduğu belirtildi.NDS Başkanı Rahmetullah Nebil, Twitter'da kişisel hesabından yaptığı  açıklamada, Mevlevi Salam ile Leşker-i Tayyibe örgütü liderinin Kunduz'da  öldürüldüğünü ileri sürdü.Taliban örgütü ise Mevlevi Salam'ın öldüğü yönündeki haberin doğru  olmadığını savundu. Taliban militanları ile Afgan güvenlik güçleri arasındaki çatışmalar,  Kunduz Havaalanı civarında yoğunlaşırken, Afganistan'da NATO bünyesinde görev  yapan Kararlı Destek (Resolute Support) güçleri, Afgan ordusuna hava desteği  sağlıyor.

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...