Tgrt Haber

Son dakika! Tanzanya'da iniş yapmaya çalışan yolcu uçağı Victoria Gölü'ne düştü

Editör: Deniz Çağıl / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
06 Kasım 2022 11:39 - Güncelleme : 06 Kasım 2022 18:56

Son dakika haberi: Tanzanya'da başkent Darüsselam'dan kalkan bir yolcu uçağı, fırtına ve şiddetli yağışlar nedeniyle Victoria Gölü'ne düştü. 39'u yolcu 4'ü mürettebat toplam 43 kişinin bulunduğu uçaktan, 26 kişinin kurtarıldığı bildirildi. Yaşanan kazada can kaybının ise 3 olduğu öğrenildi.

Afrika ülkesi Tanzanya'nın en büyük havayolu şirketi Precision Air'e ait yolcu uçağının Bukoba kentindeki havaalanına iniş yapmaya çalıştığı esnada Victoria Gölü'ne düştüğü öğrenildi.

Son dakika! Tanzanya'da iniş yapmaya çalışan yolcu uçağı Victoria Gölü'ne düştü

15 KİŞİ KURTARILDI

Yetkililerce yapılan açıklamada, başkent Darüsselam'dan kalkış yapan uçağın, fırtına ve şiddetli yağışlar nedeniyle Victoria Gölü'ne düştüğü bildirildi. Uçakta 39'u yolcu, 4'ü ise mürettebat olmak üzere 43 kişi olduğu öğrenildi. Arama ve kurtarma ekipleri botlarla olay yerine sevk edilirken, şu ana kadar 26 kişinin kurtarıldığı aktarıldı.  Kazada 3 kişi ise öldü.

DEVLET BAŞKANI HASSAN'DAN AÇIKLAMA

Tanzanya Devlet Başkanı Samia Suluhu Hassan, kazaya ilişkin sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "Precision Air'e ait uçağın karıştığı kaza haberini üzüntü ile öğrendim. Kurtarma operasyonlarının devam ettiği anlarda lütfen sakinliğimizi koruyalım" dedi.

Öte yandan, sosyal medyada paylaşılan görüntülerde, uçağın neredeyse tamamının sular altında kaldığı görüldü.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...