Tgrt Haber

Tanzanya’yı sel vurdu! Bilanço ağırlaşıyor: Can kaybı 63’e yükseldi

Editör: Baran Aksoy / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
05 Aralık 2023 00:05 - Güncelleme : 05 Aralık 2023 00:10
Tanzanya’yı sel vurdu! Bilanço ağırlaşıyor: Can kaybı 63’e yükseldi

Tanzanya’da şiddetli yağışlar nedeniyle birçok bölgede sel meydana geldi. Sel ve heyelan felaketlerinde hayatını kaybedenlerin sayısı 63’e, yaralı sayısı ise 116’ya yükseldi.

Doğu Afrika ülkesi Tanzanya’da şiddetli yağışların neden olduğu sel​ ve heyelanlarda can kaybı arttı. Tanzanya​ Başbakanı Kassim Majaliwa yaptığı açıklamada, sel ve heyelanlarda hayatını kaybedenlerin sayısının 63’e, yaralıların sayısının ise 116’ya yükseldiğini aktardı.

"BU BİR TRAJEDİ"

hayatını kaybedenlerin 23’ünün erkek, 40’ının kadın olduğunu açıklayan Majaliwa, heyelandan etkilenen bir köyün yarısının yok olduğunu söyledi. Majaliwa, "Sevgili Tanzanyalılar, bu bir trajedi" dedi.

Yetkililer, sel ve heyelanlardan 5 bin 600 kişinin etkilendiğini belirterek, 750 dönüm tarım arazisinin yok olduğunu açıkladı.

METEOROLOJİ'DEN YENİ UYARI

Öte yandan Tanzanya Meteoroloji Ajansı yağışların bu ay da devam edeceği konusunda uyardı. Doğu Afrika, 2023'te kısmen El Niño hava olayının neden olduğu sel ve toprak kaymalarından ağır bir şekilde etkilendi.

Tanzanya’da olumsuz hava koşulları sebebiyle evler ve altyapının da büyük hasar gördüğü açıklandı.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...