Tgrt Haber

'Tarih öncesi köpekbalığı'nı yakaladılar

21 Ocak 2015 14:32
'Tarih öncesi köpekbalığı'nı yakaladılar

Avustralya'da avlanan bir grup balıkçı, 'Tarih öncesi köpekbalığı' olarak da bilinen ve tam 300 dişe sahip köpekbalığı yakaldı.

"Tarih öncesi köpekbalığı" olarak da bilinen ve tam 300 dişe sahip köpekbalığı "yaşayan fosil" diye adlandırılıyor. Bu canavarın orjininin günümüzden 80 milyon yıl öncesine dayandığını açıklayan bilim insanları, o dönemden günümüze gelebilen iki canlıdan biri olduğunun altını çiziyor. Balıkçıların yakaladığı "yaşayan fosil" köpekbalığının canlı olarak insanoğlu tarafından ilk kez görüldüğü belirtiliyor. Denizin 1500 metre altında yaşayan bu balığı 700 metre derinlikte yakaladıklarını söyleyen balıkçılar, balığın 1200 metrenin üzerinde görülmesinin çok nadir olduğunu da sözlerine eklediler. Balıkçılar daha sonra köpekbalığını sattıklarını duyurdular. "Eğer ince ve toplum hizmeti bu gençler için yeterli olduğunu sanmıyorum, eğer imzalama ve paylaşımı tutun!"
'Tarih öncesi köpekbalığı'nı yakaladılar
'Tarih öncesi köpekbalığı'nı yakaladılar

500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...