Tgrt Haber

Tarım politikaları Avrupalı çiftçileri ayağa kaldırdı

Editör: Yusuf Özgür Bülbül / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
25 Ocak 2024 00:38 - Güncelleme : 25 Ocak 2024 00:43

Avrupa Birliği'nin (AB) doğanın korunması ve tarımsal üretimde yeni sınırlamalar öngören planı, Avrupalı çiftçileri ayağa kaldırdı.

Fransa’dan yola çıkan ve Avrupa Birliği’nin (AB) tarım politikalarından şikayetçi olan çiftçiler​, Avrupa Parlamentosu​ (AP) önünde protesto düzenledi. Fransa​'dan yola çıkan ve Belçika​'nın başkenti Brüksel​'deki Avrupa Parlamentosu (AP) önünde protesto düzenleyen çiftçiler, planın kendilerini haksız rekabete sürüklediğini ve iflasın eşiğine getirdiğini savundu.

İNEK FİGÜRLÜ PROTESTO

Gösteriye katılan çiftçiler, traktörler ile AP binasının önüne kadar gitmeye çalıştı. Polis, çiftçilerin traktörler ile binanın önüne girmesine izin vermedi. Bunun üzerine çiftçiler, AP binasının önüne boğazından asılmış bir inek figürü getirdi.

Çiftçiler, planın tarımsal üretim maliyetlerini artırdığını ve kendilerini dünyanın dört bir yanından gelen ucuz tarım ürünleri ile rekabet edemez hale getirdiğini belirtti. Çiftçiler, planın geri çekilmesini ve tarım sektörünün desteklenmesi için yeni önlemler alınmasını talep etti.

Seslerini yöneticilere duyurmaya çalışan çiftçiler, akşam saatlerine doğru olaysız bir şekilde dağıldı. Avrupa’da bu ayın başından itibaren Almanya ve Fransa’da harekete geçen çiftçilere Belçika’dan da destek geldi. Belçikalı çiftçiler, gelecek hafta beş ayrı protesto hazırlığında olduklarını bildirdi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Ayşegül 25 Ocak 2024 01:28

İsrail in soykırım yaptığına daha ne kadar kanıt gerekiyor lütfen biran önce İsrail e en büyük ceza kesilsin Filistin halkı ölüyor

Sonraki Haber Yükleniyor...