Tgrt Haber

Tayvan tetikte: Ada çevresinde Çin'e ait 24 savaş uçağı ve 5 gemi görüldü!

Editör: Deniz Çağıl / Kaynak: Anadolu Ajansı
14 Eylül 2022 21:09 - Güncelleme : 14 Eylül 2022 21:15
Tayvan tetikte: Ada çevresinde Çin'e ait 24 savaş uçağı ve 5 gemi görüldü!

ABD Temsilciler Meclisi Başkanı Pelosi'nin ziyaretinin ardından gerilen Çin-Tayvan arasında yeni bir gelişme daha yaşandı. Tayvan, ada çevresinde Çin'e ait 24 savaş uçağı ve 5 savaş gemisinin görüldüğünü açıkladı.

Tayvan​ Savunma Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, 24 savaş uçağı ve 5 savaş gemisinin Ada çevresinde görüldüğü duyuruldu. Söz konusu jetlerden 2'sinin Tayvan Boğazı​'nın doğusunda, 1'inin ise Tayvan'ın "Hava Savunma Tanımlama Bölgesi (ADIZ)" ilan ettiği yerin güneybatısında görüldüğü bildirildi. Açıklamada, yerli üretim 1 adet J-16 savaş ve 1 adet Y8 EW elektronik muharebe uçağı, Tayvan Boğazı'ndaki etki alanlarını sınırladığı varsayılan "orta çizgi"yi geçerken, 1 adet J-11 savaş uçağının ADIZ'ın güneybatısına uçtuğu belirtildi.

FÜZE SİSTEMLERİYLE İZLENİYOR

Tayvan Savunma Bakanlığı açıklamasında, Ada çevresinde görülen 24 uçak ve 5 geminin, elektronik takip vasıtaları, devriye uçakları, gemiler ve yer füze sistemleriyle izlendiği ifade edildi.

NE OLMUŞTU?

ABD Temsilciler Meclisi Başkanı Nancy Pelosi, Çin​ ile egemenlik ihtilafı içindeki Ada'yı 25 yıl aradan sonra ziyaret eden ilk ABD Temsilciler Meclisi Başkanı olmuştu. Ziyaret, Ada'yı topraklarının parçası olarak gören Çin'in tepkisini çekmişti.

Ülkede, Pelosi'nin ziyaretin ardından Çin ile ilişkiler gerginleşmişti. Çin'in, Tayvan çevresindeki askeri devriye faaliyetlerini ve Tayvan Boğazı'nı ayıran itibari "orta çizgi"yi geçtiği uçuşları artırmaya devam ettiği gözleniyor.

Kaynak: Anadolu Ajansı

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...