Tgrt Haber

Tayvan ve Filipinler'i vuran Gaemi Tayfunu'nda bilanço ağırlaşıyor

Editör: Berkay Alptekin / Kaynak: tgrthaber.com
27 Temmuz 2024 14:51 - Güncelleme : 27 Temmuz 2024 15:01
Tayvan ve Filipinler'i vuran Gaemi Tayfunu'nda bilanço ağırlaşıyor

Filipinler ve Tayvan'da Gaemi Tayfunu'nun yol açtığı sel ve toprak kaymaları nedeniyle bilanço ağırlaşıyor. Sular altında kalan mahallelerde boğularak ya da elektrik çarpması sonucu can kaybının giderek arttığı bildirildi.

Filipinler​ polisinden yapılan açıklamada, Gaemi Tayfunu'nun yol açtığı sel ve toprak kaymaları nedeniyle yaşamını yitirenlerin sayısının 34'e çıktığı bildirildi.

Tayvan ve Filipinler'i vuran Gaemi Tayfunu'nda bilanço ağırlaşıyor - 1. Resim

Bazı kişilerin sular altında kalan mahallelerde boğularak ya da elektrik çarpması sonucu can verdiği aktarılan açıklamada, arama kurtarma çalışmaları ve tahliye işlemlerinin devam ettiği belirtildi.

Tayvan ve Filipinler'i vuran Gaemi Tayfunu'nda bilanço ağırlaşıyor - 2. Resim

Tayvan​ ajansı CNA'nın haberine göre, yetkililer tayfunun yol açtığı toprak kayması nedeniyle de 8 kişinin hayatını kaybettiğini duyurdu.

Olaylardan etkilenen bölgelerden güneydeki liman şehri Kaohsiung'u ziyaret eden Tayvan lideri Lai Ching-te​, yaptığı açıklamada, Gaemi Tayfunu'nun yol açtığı hasarla iyi mücadele ettiklerini söyledi.

Tayvan ve Filipinler'i vuran Gaemi Tayfunu'nda bilanço ağırlaşıyor - 3. Resim

290 BİN KİŞİ TAHLİYE EDİLDİ

Lai ayrıca, su altında kalan bölgelerdeki hanelere nakit ödeme yapılacağını ifade etti.

Xinhua ajansının haberine göre, Çin'in doğusunda yer alan Fujian bölgesinde ise yaklaşık 290 bin kişi Gaemi Tayfunu nedeniyle tahliye edildi.

Kaynak: tgrthaber.com
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...