Tgrt Haber

Rusya’dan sonra Çin’den Üçüncü Dünya Savaşı’nı başlatacak hamle: Tayvan’a 9 savaş uçağı girdi

25 Şubat 2022 09:11 - Güncelleme : 25 Şubat 2022 09:50
Rusya’dan sonra Çin’den Üçüncü Dünya Savaşı’nı başlatacak hamle: Tayvan’a 9 savaş uçağı girdi

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in Donbass’a yönelik askeri harekatının ardından Üçüncü Dünya Savaşı tedirginliği tüm ülkeleri sardı. Bu esnada Çin’in, yeni bir dünya savaşını çıkaracak hamleyi gerçekleştirerek Tayvan’a Çin’e ait 9 savaş uçağının girdiği iddia edildi.

Tayvan Savunma Bakanlığı’nın yaptığı açıklamada, Tayvan’ın hava savunma teşhis bölgesine (ADIZ) Çin'in 9 savaş uçağının girdiği bildirildi. Ukrayna-Rusya arasında sıcak savaş devam ederken Çin savaş uçaklarının da Tayvan’a girdiği iddiaları, yeni bir dünya savaşı olasılığını artırdı. 

Sputnik’in haberine göre, Tayvan Savunma Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, Güney Çin Denizi'nin üst ucunda, Çin'e bağlı Hong Kong, Filipinler ve Tayvan arasında yer alan Pratas Adası'nın kuzeydoğusunda Çin'in 8 J-16 avcı uçağı ve bir Y-8 keşif uçağının ihlalde bulunduğu öne sürüldü. Bakanlığın açıklamasında, Tayvan savaş uçaklarının Çin savaş uçaklarını uyarmak için havalandığı ve Çin'in faaliyetlerini izlemek için hava savunma füzelerinin konuşlandırıldığı söylendi.

Öte yandan Tayvan Savunma Bakanlığı, 23 Ocak'ta aynı bölgeye 39 Çin savaş uçağının girdiğini duyurmuştu.

"TAYVAN DAİMA ÇİN'İN AYRILMAZ PARÇASI"

Rusya’nın Ukrayna saldırısının Çin’in Tayvan’a yaptıkları ile benzer olduğu düşüncesine tepki gösteren Çin Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Hua Çunying ise, bu benzetmenin tarihi bilgi eksikliğinden kaynaklandığını savunarak, "Tayvan, elbetteki Ukrayna değildir. Tayvan, daima Çin'in ayrılmaz bir parçası olmuştur. Bu inkar edilmez bir tarihi ve hukuki gerçektir. Tek Çin ilkesi uluslararası ilişkilerde evrensel kabul edilen normdur." ifadesini kullandı.

İNGİLTERE'DEN TAYVAN UYARISI

İngiltere Başbakanı Boris Johnson da geçtiğimiz hafta batılı ülkelerin Ukrayna'nın bağımsızlığı için verdiği sözleri tutmazsa sonuçların Tayvan gibi ülkelere de zarar verebileceği uyarısında bulunmuştu.

500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...