Tgrt Haber

Tayvan’dan Türkiye’ye deprem yardımı: 2 milyon dolar gönderilecek

Editör: Murat Makas / Kaynak: İHA
07 Şubat 2023 16:24 - Güncelleme : 07 Şubat 2023 17:10
Tayvan’dan Türkiye’ye deprem yardımı: 2 milyon dolar gönderilecek

Kahramanmaraş merkezli ve 10 ilde yıkıma neden olan deprem sonrası birçok ülke gibi Tayvan da Türkiye'ye yardım elini uzattı. Tayvan afet bölgesine 2 milyon dolar yardım yaptığını duyurdu.

Birçok ülke Kahramanmaraş​ merkezli ve 10 ilde yıkıma neden olan deprem​ sonrası Türkiye’ye ekonomik olarak yardım​ etmeye devam ediyor. Uzakdoğu ülkesi Tayvan​ da depremin yaralarını sarmak için Türkiye’ye 2 milyon dolar bağışladığını duyurdu. Tayvan hükümeti Türkiye​'ye yardım için bir yardım hesabı açtıklarını ve Tayvan vatandaşlarının maddi yardımlarını bu hesapta toplayarak Türkiye’ye ulaştıracaklarını söyledi.

KURTARMA EKİPLERİ YOLA ÇIKTI

Tayvan'dan 40 kişilik kurtarma ekibi ve 3 arama kurtarma köpeğinin bu sabah saatlerinde İstanbul’a vardıkları öğrenilirken, 90 kişilik ikinci bir ekibinde THY uçağı İle İstanbul’a doğru hareket ettiği bilgisi paylaşıldı.

Tayvan’dan Türkiye’ye deprem yardımı: 2 milyon dolar gönderilecek

Kaynak: İHA

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...