Tgrt Haber

Teklif resmen onaylandı! Binlerce mahkum için af kararı çıktı

Editör: Onur Kaya / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
02 Ekim 2023 17:15 - Güncelleme : 02 Ekim 2023 17:21
Teklif resmen onaylandı! Binlerce mahkum için af kararı çıktı

İran'da binlerce mahkumun merakla beklediği af yasası çıktı. İran Dini Lideri Ayetullah Ali Hamaney, 2 binden fazla mahkumun faydalanacağı af ve ceza indirimini onayladı.

Nisan ayında bin 760 mahkuma af ve ceza indirimi getiren İran​'da 6 ay sonra sonra bir kez daha af çıktı. İran Dini Lideri Ayetullah Ali Hamaney​, binlerce mahkumun yaralanacağı teklife onay verdi.

AF KARARI ONAYLANDI

Af teklifinin İran Yargı Erki Başkanı Gulam Hüseyin Muhsin Ejei tarafından, Hazreti Muhammed'in (s.a.v) doğum günü vesilesiyle sunulduğu belirtilirken, Hamaney'in teklifi onayladığı aktarıldı. Teklifin onaylanmasıyla ülkenin farklı şehirlerinde bulunan 2 bin 284 mahkum aftan yararlanacak.

HAMANEY'İN AF YETKİSİ VAR

İran anayasasına göre Ali Hamaney'in mahkumları af yetkisi bulunuyor. Hamaney, İran Yargı Erki'nin talebi üzerine her sene devrimin yıl dönümü başta olmak üzere bayramlarda ve diğer dini günlerde mahkumlar için af çıkarıyor.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...