Tgrt Haber

Tenisçi Peng Shuai tacizi ifşa edince ortadan kayboldu

16 Kasım 2021 11:36
Tenisçi Peng Shuai tacizi ifşa edince ortadan kayboldu

Çin'in eski başbakan yardımcısı Zhang Gaoli'nin cinsel tacizine uğradığını itiraf eden ünlü tenisçi Peng Shuai, itiraflarının ardından ortadan kayboldu. Binlerce kişi, genç kadının güvenliğinden şüphe duyuyor.

Ünlü tenisçi Peng Shuai, Çin'de çokça kullanılan sosyal medya platformu Weibo'da 2013 ile 2018 yılları arasında Çin’in başbakan yardımcısı olan Zhang Gaoli'nin cinsel tacizine uğradığını açıkladı. Gaoli'nin kendisini 3 yıl boyunca cinsel ilişkiye zorladığını iddia eden ünlü tenisçi, itiraflarının ardından kayıplara karıştı, sosyal medya hesaplarına da erişim engellendi. Shuai'den o günden beri haber alınamayınca yaşayıp yaşamadığına dair endişeler arttı. Çin ulusal tenis federasyonu ise konuya ilişkin herhangi bir açıklama yapmadı.

Tenisçi Peng Shuai tacizi ifşa edince ortadan kayboldu
2013 ile 2018 yılları arasında Çin’in başbakan yardımcısı olan Zhang Gaoli

''SESİMİZİ ÇIKARIYORUZ!''

Me Too hareketi ile ilk kez iktidardaki Komünist Parti'nin en üst kademelerini hedef alan iddialar, Kadınlar Tenis Birliği (WTA) tarafından dikkatle takip ediliyor. WTA başkanı Steve Simon yaptığı açıklamada, Peng ile ilgili olayların derin endişe verici olduğunu söyledi ve iddialarının son derece ciddiyetle ele alınması çağrısında bulundu.

Simon "Mutlak önceliğimiz oyuncularımızın sağlığı ve güvenliğidir. Adaletin yerini bulması için sesimizi çıkarıyoruz" dedi.

Öte yandan 18 kez Grand Slam şampiyonu olan Chris Evert, Twitter'da Peng Shuai nerede (WhereIsPengShuai) hashtag'ine yol açan en yüksek profilli tenis oyuncusu oldu. Evert, sosyal medya platformu Twitter'da şunları yazdı:

"Peng'i 14 yaşından beri tanıyorum; hepimiz endişelenmeliyiz; bu ciddi bir durum; o nerede? O güvende mi? Herhangi bir bilgi memnuniyetle karşılanacaktır.''

Tenisçi Peng Shuai tacizi ifşa edince ortadan kaybolduÜnlü tenisçi Peng Shuai

NE OLMUŞTU?

Kasım ayı başlarında, 35 yaşındaki Peng sosyal medyada, yetmişlerinde olan Zhang'ın onu cinsel birlikteliğe zorladığını ve birkaç yıl süren ilişkileri olduğunu söylemişti. Çin'in çevrimiçi sansürcüleri, bildirilen iddiaların kanıtlarını silmek için hızla harekete geçti ve Peng'den o zamandan beri haber alınamadı.

 

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...