Tgrt Haber

Terör örgütü PKK'dan Afrin'e füze saldırısı: 2 ölü, 3 yaralı

Editör: Onur Kaya / Kaynak: TGRT Haber / AA
31 Temmuz 2023 13:50 - Güncelleme : 31 Temmuz 2023 14:03
Foto: Anadolu Ajansı (Arşiv)

Terör örgütü PKK, Afrin'de Suriye Milli Ordusu'nun mevzisine saldırı düzenledi. Isı güdümlü füze saldırısında 2 SMO mensubu hayatını kaybetti, 3'ü de yaralandı.

Foto: Anadolu Ajansı (Arşiv)

Terör örgütü PKK​'nın Suriye'deki uzantısı YPG​, Afrin​'de Suriye Milli Ordusu​ mevzilerine saldırı gerçekleştirdi. 

Anadolu Ajansı'nın haberine göre; Türkiye sınırına 18 kilometre mesafedeki Tel Rıfat​ ilçesini 7 yılı aşkın süredir işgalinde tutan PKK/YPG'li teröristler, Afrin'in Basufan köyü yakınlarında SMO'ya ait bir noktayı ısı güdümlü füzeyle hedef aldı.

Saldırıda 2 SMO mensubu yaşamını yitirdi. Yaralanan 3 SMO mensubu da tedavi altına alındı.

Terör örgütü PKK/YPG, zaman zaman Tel Rıfat ve çevresinden, ABD yapımı füzelerle askeri muhaliflerin kontrolündeki sivil yerleşimlerle cephe hatlarına saldırılar düzenliyor.

TEL RIFAT'TA SON DURUM

PKK/YPG'li teröristler, Rusya'nın hava desteğiyle 2016'da Tel Rıfat ve çevresindeki bazı yerleşimlerini ele geçirmişti. Terör örgütü, Tel Rıfat ve çevresinden yaklaşık 250 bin sivili yerinden etmiş, söz konusu nüfus Türkiye sınırına yakın bölgelere sığınmıştı.

PKK/YPG, buradan Fırat Kalkanı Harekatı ve Zeytin Dalı Harekatı bölgesindeki yerleşim yerleri ile emniyeti sağlayan Türk güvenlik güçlerine ve muhalif savaşçıların mevzilerine saldırıyor.

Kaynak: TGRT Haber / AA

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...