Tgrt Haber

PKK’dan Rusya’nın işgal girişimine destek

02 Mart 2022 13:21 - Güncelleme : 02 Mart 2022 13:27
PKK’dan Rusya’nın işgal girişimine destek

Terör örgütü PKK’nın elebaşlarından olan Duran Kalkan, Rusya’nın Ukrayna’yı işgaline açık destek verdi. Ukrayna lideri Zelenski yönetimini ağır bir dille eleştiren terörist Kalkan, Ukrayna’da hükümetin emperyalizmin kuklası olduğunu iddia etti.

Rusya’nın Ukrayna’yı işgalinde bir haftayı geride bırakırken ülkede yaşanan çatışmalar şiddetini arttırarak devam ediyor. Bir haftalık süreçte Ukrayna’da yüzlerce sivil hayatını kaybederken çok sayıda insan ise yaralandı. Ukrayna Devlet Başkanı Zelenski, Rus ordusundan yaklaşık 6 bin askerin öldürüldüğünü duyurdu.

PUTİN’E DESTEK VEREN ÜLKELER

ABD ve AB başta olmak üzere birçok ülke Rusya’nın işgal girişimini caydırmak için ağır yaptırım kararları aldı. Putin’in işgal emrine Venezuela, Suriye ve Belarus destek verirken bir açıklama da terör örgütü PKK’dan geldi.

PKK’DAN RUSYA’YA DESTEK

Terör örgütüne yakın medya organlarından birine Rusya ve Ukrayna arasında devam eden savaşla ilgili değerlendirmelerde bulunan örgütün elebaşlarından Duran Kalkan, "Ukrayna hükümetine sahip çıkan politikaların hiçbiri devrimci, demokrat ve doğru olamaz. Ukrayna'da hükümet yok, emperyalizmin kuklası var. Şimdi de yaptıklarının bedelini ödüyorlar" şeklinde konuştu.

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...