Tgrt Haber

İstiklal'deki saldırıyı gerçekleştiren terörist Ahlam Albashır'ın yanındaki İsrailli kadınların gizemi çözüldü

14 Kasım 2022 15:17 - Güncelleme : 14 Kasım 2022 15:41
İstiklal'deki saldırıyı gerçekleştiren terörist Ahlam Albashır'ın yanındaki İsrailli kadınların gizemi çözüldü

İstanbul'un Beyoğlu ilçesindeki Taksim İstiklal Caddesi'nde meydana gelen bombalı saldırının sorumlusu Suriye uyruklu terörist Ahlam Albashır'ın yanındaki iki kadının İsrailli olduğu ortaya çıktı. Filistin ve İran basını, İsrailli kadınlar için 'şüpheli' ifadelerini kullanırken İsrail basını, iddiaları yalanladı ve kadınların alışveriş için İstiklal Caddesi'nde bulunan turistler olduğunu açıkladı. 

Taksimİstiklal Caddesi​'nde dün gerçekleştirilen hain terör saldırısının faili kıskıvrak yakalandı. Teröristin Suriye uyruklu Ahlam Albashır olduğu, PKK/PYD/YPG terör örgütü tarafından özel istihbarat elemanı olarak yetiştirildiği, Afrin-İdlib üzerinden Türkiye'ye eylem yapmak için kaçak yollarlagiriş yaptığı ortaya çıktı. Türkiye'nin yüreğini yakan alçak saldırı dünya basınında da geniş yer buldu. Fakat Ortadoğu basını teröristin yanında İstiklal Caddesi'nde yürüyen iki kadına dikkat çekti. Teröristin patlamadan önce güvenlik kamera görüntülerinde iki İsrailli kadının görüldüğünü belirtti. 

İsrail basınında da yer alan haberde İsrailli kadınlar Atedgi ve Natali Swissa'nın Türkiye'de tatil için bulunduklarını yazdı. İsrail basını 'Ynetnew'de yer alan habere göre, Liran Atedgi, "Eşim ve ablam merkez meydanda farkında olmadan terörist şüphelinin yanına yürüdüler. Yakındaki bir mağazada birkaç dakika durduklarında onları inceledi ve dışarı çıktıklarında büyük bir patlama oldu, belki 50 metre konumlarından uzakta" dedi. 

İstiklal'deki saldırıyı gerçekleştiren terörist Ahlam Albashır'ın yanındaki İsrailli kadınların gizemi çözüldü

İran ve Filistin basını ise iki İsrailli kadının kimliğinin belirlenmesinin ardından İsrail'in terör saldırısından sorumlu olabileceğini iddia etti. Hatta İran medya kuruluşu IRNA, iki İsraillinin fotoğrafını paylaşarak "saldırıda şüphelinin yanında yürüyen iki İsrailli kadının görüldüğünü" belirtti.

İsrail basını ise İran ve Filistin'in suçlamalarının komplo teorisi olduğunu belirterek, iddiaları yalanladı.

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...