Tgrt Haber

TGRT Haber ekibi Iprin'de çatışmanın ortasında kaldı: Rus ordusu Kiev'e 13 km...

Editör: Rümeysa Kaya / Kaynak: TGRT HABER / IRPİN
05 Mart 2022 15:59 - Güncelleme : 05 Mart 2022 17:10
TGRT Haber ekibi Iprin'de çatışmanın ortasında kaldı: Rus ordusu Kiev'e 13 km...

Rusya-Ukrayna savaşı, müzakereler sürerken ve Rusya'nın ilan ettiği geçici ateşkese rağmen sıcak çatışmalarla devam ediyor. Rusya'nın dört bir yandan kuşattığı Kiev'e 13 km uzaklıktaki Iprin'de Rus ordusu kontrolü ele geçirdi. Sivillerin tahliyesi sırasında ise çatışma çıktı. TGRT Haber Dış Haberler Müdürü Tuna Öztunç ile Kameraman Yusuf Öztürk sivil tahliyeleri görüntülerken çatışmanın ortasında kaldı. Sıcak anlar canlı yayına yansıdı. 

Ukrayna'nın Irpin kentinde siviller, Rus ordusunun başkent Kiev'e ilerleyişinin engellenmesi için havaya uçurulan köprü üzerinden tahliye edildi. Tahliye süreci, nehir üzerine koyulan tahtalarla sağlanıyor. Rus ordusu ise saldırılarını sürdürdü ve kenti ele geçirdi. 

TGRT Haber ekibi Iprin'de çatışmanın ortasında kaldı: Rus ordusu Kiev'e 13 km...

TAHLİYELER DURDURULDU

Öte yandan Ukrayna, Rusya’nın ateşkes ihlali nedeniyle Mariupol ve Volnovaha kentlerindeki tahliye operasyonlarının durdurulduğunu bildirdi. Ukrayna Devlet Başkanlığı Ofisi Yardımcısı Kiril Timoşenko, yaptığı açıklamada, Rusya’nın daha önce insanları tahliye etmek için varılan ateşkes anlaşmasına uymadığını belirtti.

Timoşenko, bu nedenle Mariupol ve Volnovaha kentlerinde tahliye operasyonunu durdurduklarını ifade ederek, “Rus tarafı ateşkese bağlı kalmıyor, Mariupol’e ve çevresine ateş açmaya devam ediyor.” dedi.

Rusya Savunma Bakanlığı, daha önce, ülkenin güneydoğusundaki Mariupol ve doğusundaki Volnovaha kentleri için Ukrayna güçleriyle tahliye üzerinde ateşkes sağladıklarını açıklamıştı.

Uluslararası Kızıl Haç Komitesinin iş birliğinde yapılacak söz konusu operasyonda, Mariupol ve Volnovaha kentlerinden yaklaşık 215 bin sivilin Zaporijya bölgesine tahliye edileceği bildirilmişti.

Kaynak: TGRT HABER / IRPİN

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
S berk23 Eylül 2024 14:17

Ülkeyi bu hale getiren Erdoğan utansın.

Gökhan 23 Eylül 2024 12:12

Ayıp yahu

Sonraki Haber Yükleniyor...