Tgrt Haber

TikTok'ta korkunç akım: Kendi ölümlerini kaydediyorlar 4 kişinin boynu kırıldı

10 Temmuz 2023 14:50 - Güncelleme : 10 Temmuz 2023 15:09
TikTok'ta korkunç akım: Kendi ölümlerini kaydediyorlar 4 kişinin boynu kırıldı

En çok kullanılan sosyal medya platformu TikTok'ta akım uğruna insanlar kendi ölümlerini kaydetmeye başladı. Yeni akım 'Boat Jumping'i yapmak isteyenlerin sonu ölüm olabiliyor. Dört kişi, boynunun kırılması sonucunda hayatını kaybetti.

Sosyal medya platformu TikTok'ta trend olan yeni akım, ölümleri de beraberinde getirdi. 'Boat Jumping' adı verilen, insanların hızla giden teknelerin arkasından atlayıp, sıçrama ya da geri takla gibi meydan okumaları ölümle sonuçlanabiliyor. Bu akıma uyan 4 kişi, suya düştükten sonra boyunlarını kırdı ve hareket edemeyecek durumda oldukları için boğularak hayatlarını kaybetti. 

Yetkililer, sosyal medya kullanıcılarını bu konuda uyarsa da ölümcül akıma ayak uyduran hala birçok kişi var. ABD'deki son olayın ardından konuşan Childersburg Kurtarma Ekibi Kaptanı Jim Dennis, yaşanan bu ölümlerin "kolayca önlenebilir" olduğunu belirtti ve şunları söyledi:

"Son altı ayda, kolaylıkla önlenebilir dört boğulma​ vakası yaşandı. TikTok'ta bir meydan okuma gerçekleştiriyorlar, hızlı giden bir tekneye biniyorlar, teknenin yanından ayakları önce olacak şekilde atlıyorlar ve suya eğiliyorlar.''

TikTok'ta korkunç akım: Kendi ölümlerini kaydediyorlar 4 kişinin boynu kırıldı

EŞİ ÖLÜM ANINI KAYDETTİ

Ayrıca, son ölenlerden birinin, üç çocuk babası olan bir adam olduğu doğruladı. Adamın eşi ve çocukları, adamın hayatını kaybettiği sırada teknede bulunuyordu ve üzücü bir şekilde ismi açıklanmayan eşi, adamın ölüm anını TikTok için kaydediyordu.

500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...