Tgrt Haber

TikTok’taki meydan okuma ölüm getirdi! Daha 13 yaşındaydı

Editör: Suat Vilgen / Kaynak: TGRT Haber
18 Nisan 2023 17:12 - Güncelleme : 18 Nisan 2023 17:16
TikTok’taki meydan okuma ölüm getirdi! Daha 13 yaşındaydı

ABD’de 13 yaşındaki Jacob Stevens isimli çocuk, TikTok’ta “Benadryl Challenge” adı verilen meydan okumayı gerçekleştirmek için aşırı dozda ilaç aldı ve canından oldu.

Sosyal medyanın kontrolsüz kullanımı bir cana daha mal oldu. ABD’nin Ohio​ eyaletinde 13 yaşındaki Jacob Stevens isimli TikTok​ kullanıcısı, platformdaki "Benadryl Challenge" adıyla trend olan meydan okumayı gerçekleştirmek için aşırı dozda ilaç alınca hayatını kaybetti.

"ÖLÜMCÜL" AKIM

NDTV’de yer alan habere göre, Stevens, olayın ardından hemen hastaneye kaldırılarak solunum cihazına bağlandı. Ancak sağlık görevlilerinin tüm çabası boşa gitti ve 6 günlük yaşam mücadelesinin ardından Stevens hayata tutunamadı.

Ölen gencin babası Justin Stevens, oğlunun meydan okumayı gerçekleştirdiği gün evde arkadaşlarıyla birlikte olduğunu söyleyerek, “O dozda (12-14 adet ) ilaç onun vücudu için çok fazlaydı” ifadesini kullandı. Stevens’ın babaannesi ise “Bundan sonra bir başka çocuğun aynı şeyi yaşamaması için elimden gelen her şeyi yapacağım” dedi.

KONGREYE YAŞ SINIRLAMASI BASKISI

Olayın ardından TikTok’ta "Benadryl Challenge” olarak adlandırılan, antihistaminik içeren alerji karşıtı ilaçlardan aşırı dozda alarak halüsinasyona girmeyi amaçlayan akım ABD'de bir anda gündeme oturdu.

Gencin ailesi kongreye Benadryl gibi ilaçların satın alımına yaş sınırlaması getirilmesi için baskı yapmaya çalışıyor. Stevens’ın arkadaşı tarafından paylaşılan videoda, 13 yaşındaki gencin sosyal medyadaki meydan okumayı gerçekleştirdikten sonra nöbet geçirmeye başladığı görülüyor.

Kaynak: TGRT Haber
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...