Tgrt Haber

TIP literatürüne geçecek olay! Ameliyat sırasında saatlerce gitar çaldı 

29 Mart 2023 02:14 - Güncelleme : 29 Mart 2023 02:47

Meksika'nın Nayarit eyaletinde beyin tümörü nedeniyle ameliyat olan bir müzik öğretmeni, ameliyat sırasında 4 saat boyunca gitar çaldı. Cerrahın isteği üzerine bilinci açık kalan öğretmen, gitar çalmanın kendisine yardımcı olduğunu ve operasyon sırasında fonksiyonlarının daha rahat takip edilebildiğini belirtti.

Meksika'nın Nayarit eyaletindeki Tepic şehrinde, beyin tümörü nedeniyle ameliyat​ olan 55 yaşındaki müzik öğretmeni, ameliyat sırasında 4 saat boyunca gitar çaldı. Cerrahın hastanın bilincinin açık olması gerektiğini belirtmesi üzerine öğretmen, gitar çalmayı tercih etti ve bu sayede operasyon sırasında fonksiyonlarının takibi daha rahat yapılabildi.

İHA'da yer alan habere göre, müzik öğretmeni, ameliyat esnasında gitar çalmayı tercih ederek cerrahlara yardımcı oldu. Beyin tümörü operasyonunda, öğretmenin anlık konuşma ve işitme fonksiyonları operasyon ekibi tarafından takip edildi.

AMELİYAT SORUNSUZ GEÇTİ 

Ameliyatı gerçekleştiren cerrah Celia Teresa Alvarez, hastasının operasyonda hiçbir şekilde acı hissetmediğini belirterek, bu yöntem sayesinde kendisinin 2 hafta gibi kısa bir süre içerisinde günlük yaşam aktivitelerini orta seviyede bağımsız olarak yerine getirebileceğini söyledi.

Yapılan operasyonun sorunsuz geçtiği ve bu yöntemin Nayarit eyaleti tarihinde ilk defa uygulandığı açıklandı.

 

Kaynak: İHA
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...