Tgrt Haber

Tişörtü yüzünden hapis cezasına çarptırıldı! Aylarca cezaevinde kalacak

Editör: Berrak Arıcan / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
19 Eylül 2024 15:36 - Güncelleme : 19 Eylül 2024 16:00
Tişörtü yüzünden hapis cezasına çarptırıldı! Aylarca cezaevinde kalacak

Hong Kong'da yaşayan 27 yaşındaki Chu Kai-pong, giydiği tişörtün üzerinde yazan yazı nedeniyle 14 ay hapis cezasına çarptırıldı. Chu'nun tutuklanmasında taktığı maskenin de payı olduğu ortaya çıktı. 

Hong Kong​'da Chu Kai-pong, üzerindeki tişört ve taktığı maske nedeniyle tutuklandı. Ülkede 2019 yılında patlak veren ve aylar süren protestolar​ esnasında kullanılan sloganları üzerinde taşıyan Chu, 14 ay hapis cezasına çarptırıldı. Chu'nun üzerindeki tişörtte, ''Özgür Hong Kong, çağımızın devrimi", taktığı maskede ise  "Beş talep, bir eksik değil" anlamına gelen "FDNOL" yazıyordu.

Tişörtü yüzünden hapis cezasına çarptırıldı! Aylarca cezaevinde kalacak - 1. Resim

SLOGANLI TİŞÖRTÜN AMACI

27 yaşındaki Chu, isyanı teşvik ettiği gerekçesiyle hakim karşısına çıkarıldı. Polise verdiği ifadede insanlara protestoları hatırlatmak amacıyla sloganın yazılı olduğu tişörtü tercih ettiğini söyledi.

Tişörtü yüzünden hapis cezasına çarptırıldı! Aylarca cezaevinde kalacak - 2. Resim

ŞEHİR MAHKEMESİNDEN İLK KARAR

Chu, mart ayında kabul edilen yeni bir yerel ulusal güvenlik yasası kapsamında suçlu bulunarak 14 ay hapis cezasına çarptırıldı. Verilen hapis cezası, mart ayında kabul edilen yasası kapsamında şehir mahkemesi tarafından verilen ilk karar oldu.

Öte yandan 27 yaşındaki genç, aynı sloganı taşıyan tişört giydiği gerekçesiyle daha önce de 3 aylık bir hapis cezasına çarptırılmıştı.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Umut19 Eylül 2024 16:05

Bence aşırı bir tepki olmuş ya bir tişörtü giymek insanın düşüncesini ifade etmesi gibi basit bi şey, hapis cezasına ne gerek var

Sonraki Haber Yükleniyor...