Tgrt Haber

Titan denizaltı Titanik'e varamadan parçalarına ayrıldı anında öldüler!

Editör: Berrak Arıcan / Kaynak: Wall Street Journal
23 Haziran 2023 14:30 - Güncelleme : 23 Haziran 2023 15:51
Titan denizaltı Titanik'e varamadan parçalarına ayrıldı anında öldüler!

Titan denizaltının, Titanik enkazına gelmeden, 3 bin metrede patladığı ortaya çıktı. Patlama, ABD'ye yaklaşan düşman denizaltıları dinleyen sonarlar sayesinde gün yüzüne çıktı. 

Titanik​ enkazına dalış yapan Titan denizaltı, dünyanın en meşhur batığına ulaşamadan patladı. Amerika Birleşik Devletleri Sahil Güvenlik yetkilileri, denizaltının Titanik'in enkazına varamadan, 3 bin metredeyken Atlantik'in aşırı baskısı nedeniyle patladığını, herkesin anında hayatını kaybettiğini açıkladı.

Pazar günü yolculuğa başlayan denizaltı ile irtibatın kesilmesinin ardından ABD Donanması, düşman denizaltılarını saptamak amacıyla kullanılan bu sistemle Titan'ı dinlemeye başladı. Bu durum bir ABD savunma yetkilisi tarafından Wall Street Journal'e bildirildi. Donanma, dinlemeye başladıktan kısa süre sonra, Perşembe günü aracın enkazının bulunduğu alandan gelen bir çöküş sesini duyduklarını belirtti.

Bir kıdemli yetkili, konuya ilişkin şunları söyledi:

"ABD Donanması, Titan denizaltısının iletişiminin kesildiği sırada operasyon gerçekleştirdiği yerin genel civarında bir çökme ya da patlama ile tutarlı bir anormallik tespit ettiğini gösteren akustik verilerin bir analizini yaptı.''

Titan denizaltı Titanik'e varamadan parçalarına ayrıldı anında öldüler!

5 BÜYÜK ENKAZ PARÇASI GÖRÜLDÜ

OceanGate​'in Titan denizaltısı, yaklaşık 12,500 feet aşağıdaki Titanic enkazına 8 saatlik inişinin 1 saat 45 dakikasında iletişimi kaybetti. Kaybolduğu andan itibaren 96 saatlik oksijeninin kaldığı bildirilen araç için arama çalışmlarına hız verilmişti. Perşembe günü, bir uzaktan kumandalı araç [ROV] tarafından Titanik gemi enkazından 1.600 feet uzakta 5 büyük enkaz parçası görüldü ve enkazın, Titan'ın basınçla patladığını kanıtlar nitelikte olduğu bildirildi.

Ölenler arasında geminin pilotu olan OceanGate CEO'su Stockton Rush, İngiliz milyarder kaşif Hamish Harding​, Fransız Titanic uzmanı Paul-Henri Nargeolet ve Pakistanlı işadamı Shahzada Dawood ve 19 yaşındaki oğlu Süleyman vardı.

Titan denizaltı Titanik'e varamadan parçalarına ayrıldı anında öldüler!

Kaynak: Wall Street Journal
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...