Tgrt Haber
Dünya - Dünya
12 saat 50 dakika önce

Gerilim hattını helikopterle denetlerken hayatlarından oldular! İspanya'da feci kaza

İspanya'nın doğusunda bulunan Valencia bölgesinde helikopter kazası meydana geldi. Yüksek gerilim hattına çarpan helikopter düştü, 3 kişi hayatını kaybetti. 
 - Doğru bilineni tepetaklak eden deney
13 saat 15 dakika önce

Doğru bilineni tepetaklak eden deney: Günde 24, ayda 720 yumurta yedi, sonuç şoke etti

Yumurta tüketimine dair doğru bilgi tepetaklak oldu. Harvard Üniversitesi'ndeki doktora öğrencisi Nick Norwitz, ayda 720 yumurta yedi. Nick, kendi üzerinde deneyimlediği bu testle 'kötü kolesterol' olarak bilinen LDL seviyelerini takip etti ve şaşırtıcı bir sonuç ortaya çıktı.  
 - Ziyaretçilerin gözü önünde dehşet dolu olay
13 saat 48 dakika önce

Bir hatası aslana yem etti! Ziyaretçilerin gözü önünde dehşet dolu olay

Nijerya'da bir hayvanat bahçesinde, ziyaretçilerin gözü önünde dehşet yaşandı. Aslanı besleyen görevli, güvenlik kapısını açık unuttu. Aslan, görevliyi paramparça etti.
Dünya - Dünya
15 saat 4 dakika önce

Lübnan'dan göç dalgası geliyor... Sayıları 100 bine ulaştı 

BM, İsrail'in saldırıları altındaki Lübnan'dan Suriye'ye geçenlerin sayısının 100 bine ulaştığını bildirdi. Birçok ülke göç dalgasına karşı sınırlarda önlem almaya başladı.
 - Harita yeniden çizilecek
16 saat 43 dakika önce

İki ülke sınırları değişti! Harita yeniden çizilecek

Küresel iklim değişikliği, Avrupa'da 2 ülkenin sınırlarının değişmesine neden oldu. İsviçre ve İtalya'da eriyen buzullar bu kararın alınmasına neden oldu. İki ülke arasında harita yeniden çizildi.
 - Halkın arasına karışacak 125 timsahın sonu
17 saat 19 dakika önce

Boyları 4 metreyi bulan 125 siyam timsahı halkın arasına karışacaktı! Felaket trajediyle önlendi

Nesli tükenme tehlikesi altında olan siyam timsahları katledildi. Yagi Tayfunu nedeniyle insanların arasında karışma ihtimali olan hayvanlar çiftlik sahibi tarafından öldürüldü. ''Hayatımın en zor kararı'' diyen çiftlik sahibi Natthapak Khumkad, yaşananları bir bir anlattı.
 - Uzmanlar eve yığıldı, kazı başladı...
18 saat 49 dakika önce

Tadilat sırasında evin bodrumundan çıkanlar şoke etti! Uzmanlar eve yığıldı, kazı başladı

Fransa'da evine tadilat yaptırmak isteyen ev sahibi gördükleri karşısında şoke oldu. Evin bodrumundan 38 iskelet, 10 alçı lahit çıktı. Kemik parçalarıyla başlayan keşif arkeologların eve yığılmasına neden oldu. 
 - Lübnan'a karadan işgal başladı!
19 saat 26 dakika önce

İsrail'in Lübnan'a karadan işgal başladı: Tanklar yerleşim yerlerine ilerliyor!

İsrail, Lübnan'ın başkenti Beyrut'a saldırılarına aralıksız devam ediyor. 2006 yılından beri İsrail'in dokunmadığı, Hizbullah'ın güçlü olduğu Dahiye Mahallesi bölgesi dışında bir yer de hedef oldu. İsrail ordusu, nokta atışlarıyla Hamas, Filistin Halk Kurtuluş Cephesi ve Hizbullah liderlerini öldürdü. Nasrallah'ın ölümünün ardından Hizbullah'tan ilk açıklama geldi. Örgüt, ABD'yi de saldırılardan sorumlu tuttu, İsrail'e meydan okudu. Lübnan Başbakanı Necip Mikati ise ülkenin güneyine ordu konuşlandırmaya hazır olduklarını açıkladı. İsrail akşam saatlerinde kara harekatına da başladı. İşte bölgede yaşanan son gelişmeler...
Dünya - Dünya
19 saat 35 dakika önce

Son dakika | İsrail, Hamas'ın Lübnan liderini öldürdü

Son dakika haberi: Lübnan'a yönelik saldırılarını sürdüren İsrail'in Hamas'ın Lübnan lideri Fetih Şerif Ebu El Emin'i öldürdüğü açıklandı.
Dünya - Dünya
21 saat 33 dakika önce

İsrail ordusu, Suriye-Lübnan arasındaki sınır kapısını vurdu

İsrail ordusu, Suriye ile Lübnan arasında, Şam'ın güneyindeki Cdeydit Yabus Sınır Kapısı'nı vurdu. Saldırıda ölü ve yaralıların olduğu öğrenildi.
Dünya - Dünya
22 saat 5 dakika önce

Salgın yayılmaya devam ediyor! Ülke alarmda: Can kaybı 500'ü aştı

Sudan'da kolera hastalığı yayılmaya devam ediyor. Salgına bağlı nedenlerden dolayı yaşamını yitirenlerin sayısının 535'e yükseldi. 
 - 'Bize hiçbir yer uzak değil'
22 saat 24 dakika önce

İsrail, Yemen'e bomba yağdırdı ve tehdit etti: Bize hiçbir yer uzak değil

İsrail ordusu , Yemen'de  İran destekli Husilere karşı hava saldırısı başlatıldığını doğruladı. Özellikle, Yemen'in batısında Husi isyancıların kontrolündeki bir şehir olan Hudeyde'nin limanına ve elektrik altyapısına saldırılar düzenlendi. 
Dünya - Dünya
29 Eylül 2024 - 23:20

Hizbullah'ın yeni lideri Haşim Seyfettin oldu: Suikasta uğrayan Nasrallah'ın kuzeni

Hizbullah'ın yeni lideri belli oldu. Nasrallah'ın kuzeni ve öldürülen İran'ın Kudüs Gücü Komutanı Kasım Süleymani'nin damadı olan Haşim Seyfettin yeni lider olarak açıklandı. Eski lider Hasan Nasrallah 27 Eylül'de İsrail'in Lübnan saldırısında öldürülmüştü.
Dünya - Dünya
29 Eylül 2024 - 17:07

Marburg virüsü 6 kişiyi öldürdü! Salgın için DSÖ'den uyarı geldi! İşte belirtileri

Ruanda'da Marburg virüsü salgını nedeniyle 6 kişi hayatını kaybetti. Dünya Sağlık Örgütü, virüse karşı herhangi bir aşının bulunmadığını açıkladı.
Dünya - Dünya
29 Eylül 2024 - 16:44

Dünya, bugün 2 Ay'a sahip olacak: Aniden gökyüzünde belirecek

Bilim insanları, Dünya'nın çevresinde bugün 2 Ay'ın belireceğini açıkladı. Bu 'küçük ay' geçici bir süreliğine gezegenimizin uydusu olacak. Fakat oldukça küçük olan bu göktaşı sadece profesyonel bir teleskop ile gözlemlenebilecek.
 - Ukrayna birliklerine teslim olmaya çalışınca...
29 Eylül 2024 - 15:47

Rusya, Ukrayna'ya teslim olmaya çalışan askerlerini bombaladı! O anlar İHA kamerasına yansıdı

Rusya'nın ilhak ettiği Donetsk bölgesinde Rus askeri köşeye sıkıştı. Teslim olmaya karara veren Rus askerleri, beyaz bayrak ve elleri havada Ukrayna birliklerine teslim olacakları sırada insansız hava aracıyla (İHA) Rusya tarafından bombalandı. O anlar İHA'nın kamerasına yansıdı.
 - Kayıp gezginin acı sonu
29 Eylül 2024 - 15:03

Kayıp gezginin arabasında bulunan ürkütücü notun ardından cansız bedeni bulundu

ABD'nin California eyaletinde bulunan Yosemite Milli Parkı'nda kayıplara karışan gezgin Kirk S. Thomas-Olsen'in arabasında bir not bulundu. İki hafta boyunca süren arama çalışmaları acı sonla bitti. Gezginin cansız bedenine ulaşıldı.
 - "İzin almalısınız"
29 Eylül 2024 - 14:49

Rusya'dan Türkiye'ye S-400 uyarısı: İzin almalısınız

Rusya Dışişleri Bakanı Sergei Lavrov, Türkiye'nin S-400 hava savunma sistemlerini kendilerinin onayı dışında başka ülkelere satamayacağını belirtti. Bu tarz bir satışta Rusya'nın onayının şart olduğunu ifade etti. S-400 satışında kısıtlamalar olduğunu hatırlatan Sergei Lavrov, satış için izin gerektiğini açıkladı.
 - Tedavisi olmayan Marburg virüsü koca kıtayı esir aldı
29 Eylül 2024 - 13:53

Yüzde 88 ölüm oranına sahip! Tedavisi olmayan Marburg virüsü Afrika'yı esir aldı

Yüzde 88 ölüm oranına sahip Marburg virüsü Doğu Afrika ülkesi Ruanda'yı etkisi altına almaya başladı. Salgının doğrulanmasından bu yana 20 vaka tespit edilirken, 6 kişinin hayatını kaybettiği bildirildi.
 - Çok sayıda ölü var
29 Eylül 2024 - 13:29

Güney Afrika'da katliam gibi saldırı: Çok sayıda ölü var

Güney Afrika'nın Lusikisiki adlı ücra bir kasabasında katliam gibi bir saldırı meydana geldi. Saldırganlar kasabada önlerine çıkan herkesi kurşun yağmuruna tuttu. Polis saldırganların yakalanması için çalışma başlattı.
Sona Git