Tgrt Haber

Trump 7 Ortadoğu ülkesine yasak getirdi

26 Ocak 2017 03:06
Trump 7 Ortadoğu ülkesine yasak getirdi

ABD Başkanı Trump, ulusal güvenliği gerekçe göstererek, aralarında Suriye’nin de bulunduğu 7 Ortadoğu ve Afrika ülkesinin vatandaşlarına vize yasağı getirdi

Seçim kampanyası boyunca Ortadoğu ülkelerine vize yasağı getirilmesini savunan Başkan Donald Trump, göreve geldiği ilk hafta, bazı Ortadoğu ve Afrika ülkelerine vize yasağı getirdi.

Uluslararası haber ajansları, Trump’ın ABD’ye göçmen girişlerini sınırlayan ve sınır denetimlerini artıran bir dizi idari kararnameye imza atacağını duyurdu. Kararnameler arasında mültecilerin kabulünün geçici olarak durdurulması, Ortadoğu ve Afrika’daki yedi ülkenin vatandaşlarına verilen vizelerin geçerliliğinin askıya alınması da yer alıyor. Vatandaşlarına verilen vizelerin askıya alınacağı ülkeler Suriye, Irak, İran, Libya, Somali, Sudan ve Yemen olarak sıralanıyor.

Washington kaynakları, Trump’ın imzalaması beklenen ilk kararnamede sınır güvenliğini artırıcı bir dizi önlem olacağını da söyledi. Kaynaklara göre, Trump’ın mültecilerin girişini sınırlayan düzenlemelere hafta sonuna kadar imza atması bekleniyor.

Söz konusu düzenlemelerin, ABD’ye bir süredir daha fazla Suriyeli göçmen kabul etmesi çağrısı yapan insani yardım kuruluşlarının tepkisini çekmesi bekleniyor.

‘Yetkisi var’

Eski Başkan Barack Obama döneminde ABD Vatandaşlık ve Göç Hizmetleri’ne danışmanlık yapan hukuk profesörü Stephen Legomsky Reuters’a yaptığı değerlendirmede, yönetimin kamuoyunun çıkarına uygun olduğuna kanaat getirmesi halinde, başkanın mültecilerin kabulüne ve belirli ülke vatandaşlarına verilecek vizelere sınırlama getirme yetkisi olduğuna dikkat çekti. Trump, seçim kampanyası sırasında Müslümanların ABD’ye girişini engelleyeceğini ve ABD’deki Müslümanların kayıt altına alınacağını söylemişti.

500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...