Tgrt Haber

Eski başkan Donald Trump ABD Başkanı Joe Biden'ı tiye aldı! Gerçek bambaşka çıktı

20 Eylül 2022 14:27 - Güncelleme : 20 Eylül 2022 14:42
Eski başkan Donald Trump ABD Başkanı Joe Biden'ı tiye aldı! Gerçek bambaşka çıktı

İngiltere Kraliçesi Elizabeth'in ölümünün yankıları sürerken tüm gözler dün gerçekleştirilen cenaze törenindeydi. Törene ABD Başkanı Joe Biden, eşiyle beraber katıldı ve protokol gereği 14. sıraya oturtuldu. ABD'nin eski başkanı Donald Trump ise bu durumu tiye aldı.

8 Eylül günü hayatını kaybeden İngiltere Kraliçesi II. Elizabeth için dün Londra​'da görkemli bir cenaze töreni düzenlendi. Cenaze törenine dünya liderleri akın ederken en dikkat çeken isim ABD Başkanı Joe Bidenoldu. İngiltere hükümetinin şartları gereği cenaze törenine devlet başkanları otobüsle gelirken Biden ve eşi özel zırhlı araçlarıyla geldi.

Törende Biden'ın cenaze merasimi sırasında 14. bölümde oturması ise gündem oldu. ABD'nin eski başkanıDonald Trump ise bu fırsatı kaçırmadı ve sahibi olduğu sosyal medya platformu Truth Social üzerinden Joe Biden'ı tiye aldı. Trump konu ile ilgili''Amerika'ya saygı göstermiyorlar'' açıklaması yaparak tepki gösterdi. Trump, ''Eğer başkan olsaydım beni oraya oturtamazlardı ve ülkemiz şimdikinden farklı olurdu, Amerika'ya sadece 2 yılda olan şey bu. Saygı yok!'' ifadelerini kullandı.

Eski başkan Donald Trump ABD Başkanı Joe Biden'ı tiye aldı! Gerçek bambaşka çıktı

TRUMP HAKLI DEĞİLDİ

Öte yandan Donald Trump bu açıklamaları yapsa da olayın aslı başka çıktı. Biden'ın protokol kuralları gereği 14. sırada oturduğu belirtilirken İngiliz Milletler Topluluğu üyeleri ön sıralara oturtulduğu açıklandı.

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...