Tgrt Haber

Trump: Duvarın parasını ödemeyeceklerse gelmesinler

26 Ocak 2017 18:30
Trump: Duvarın parasını ödemeyeceklerse gelmesinler

Amerika Başkanı Donald Trump sosyal medya üzerinden sert mesajlar verdi.

Seçim kampanyasının başından bu yana kaçak göçmenlerin önüne geçmek için Meksika sınırına duvar öreceğini söyleyen Başkan Trump, duvarın yaklaşık 20 milyar doları bulması beklenen maliyetinin Meksika tarafından ödeneceğini söylüyordu. Trump, “Eğer Meksika duvarın parasını ödemeyecekse Meksika Devlet Başkanı’nın görüşmeye gelmemesi daha doğru olur” dedi.

Donald Trump, Beyaz Saray’da göreve başladığı neredeyse ilk günden bu yana hemen her gün örülecek duvarın masraflarının Meksika tarafından ödeneceğini söylüyor.

Daha önce bu konuda fikri sorulan Meksika Devlet Başkanı Enrique Pena Nieto Trump’ın bu açıklamaları için “tuhaf” ifadesini kullanmıştı.

Meksika eski devlet başkanı Vincente Fox da dün Twitter’dan Donald Trump ve Beyaz Saray sözcüsü Sean Spicer’a duvar konusunda yanıt verdi. Fox mesajında Beyaz Saray basın sözcüsüne “Daha Önce Donald Trump’a da söyledim sana da söylüyorum Meksika bu lanet duvarın parasını ödemeyecek” dedi.

Son olarak Meksika Devlet Başkanı Nieto da dün “Meksika duvar için Amerika’ya her hangi bir ödeme yapmayacak” dedi. Bunun üzerine de başkan Donald Trump sosyal medya hesabı üzerinden “Tek taraflı NAFTA ticaret anlaşması yüzünden Amerika Meksika ile ticaretinde 60 milyar dolar açık veriyor. Bu birçok firmanın kapanması çok sayıda kişinin işini kaybetmesine neden oluyor. Eğer Meksika bu duvarın örülmesi için gerekli masrafları karşılamayacaksa bu durumda Meksika Başkanı’nın görüşmeye gelmemesi daha iyi olur” dedi.

Nieto ile Trump'ın 31 Ocak'ta görüşmesi planlanıyordu.

Chelsea Manning Tahliye Edilmemesi Gereken Nankör Bir Vatan Haini

Öte yandan art arda imzaladığı başkanlık kararnameleri ile Obama dönemine ilişkin birçok uygulamaya son veren ve kararların rafa kaldırılmasının adımlarını atan Donald Trump, Amerikan gizli istihbarat belgelerini Wikileaks'e sızdıran Chelsea Manning’in Obama tarafından affedilmesi ile ilgili de sert konuştu.

Trump Twitter hesabından verdiği mesajda, “Hapishaneden asla bırakılmaması gereken nankör vatan haini Chelsea Manning şimdi de Obama için zayıf bir lider diyor. Çok kötü” ifadelerini kullandı.

Chelsea Manning ile ilgili ceza indirimi kararı eski başkan Obama tarafından Beyaz Saray’daki son haftasında alınmıştı. Obama “Aldığım bu karar konusunda vicdanım rahat Manning’in yeterli cezayı çektiğini düşünüyorum” demişti.

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...