Tgrt Haber

Trump ilk bütçe tasarısının detaylarını açıkladı

24 May 2017 07:16
Trump ilk bütçe tasarısının detaylarını açıkladı

ABD Başkanı Donald Trump hükümetinin ilk bütçe tasarısının detayları duyuruldu. Tasarıya göre Kongre’nin onayına sunulan tasarruf önlemleriyle gelecek 10 yılda kamu harcamalarını 3.6 trilyon dolar azalması planlanıyor.

Tasarruf planları kapsamında yapılacak kesintilerin 800 milyar doları sağlık programı Medicaid’den ve 192 milyar doları da gıda yardımlarından olmak üzere yaklaşık 1 trilyon dolarlık en büyük bölümü düşük gelirlilere yapılan yardımlardan oluşacak. Gelen bilgilere göre Medicaid sağlık yardımlarına yapılacak kesintiden 10 milyon insan etkilenirken bu rakam gıda yardımına gelecek kesintilerde 42 milyon insanı vuracak. Ayrıca Meksika sınırı için planlanan duvar inşası için de 1.6 milyar dolar ayrıldı.

Tasarıyı öncelikle Kongre’nin onaylaması gerekecek. Diğer yandan Trump savunma harcamaları için sadece 2018’e yönelik bütçeyi 603 milyar dolar olarak belirledi. Bu oran önceki yıla kıyasla yüzde 3’lük bir artış anlamına geliyor.

 

500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...