Tgrt Haber

Trump’ın ölüm korkusu: Kasım Süleymani suikastı sonrası İran’dan korktu

Editör: Fetih Kökten / Kaynak: TGRT Haber
14 Eylül 2022 13:17 - Güncelleme : 14 Eylül 2022 13:24
Trump’ın ölüm korkusu: Kasım Süleymani suikastı sonrası İran’dan korktu

ABD’de yayımlanacak kitaba göre eski Başkan Trump’ın İran Devrim Muhafızları Komutanı Kasım Sülemaymani’nin kendi emriyle öldürülmesi sonucunda büyük korku yaşadığı iddia edildi. Trump’ın arkadaşlarına İran’ın intikam için kendisine suikast düzenlemesinden korktuğunu söylediği ifade edildi.

İranile ABDarasındaki gerilimin tırmanmasına yönelik Kasım Süleymani​ suikastı sonrası yaşananlara ilişkin yeni detaylar ortaya çıktı. İran Devrim Muhafızları ı Kudüs Gücü Komutanı Kasım Süleymani'nin ABD´nin 3 Ocak 2020'de Irak´ın başkenti Bağdat´ta düzenlediği hava saldırısıyla öldürülmesi, Orta Doğu'da tansiyonun fırlamasına yol açtı. ABD Savunma Bakanlığı, suikast talimatının bizzat dönemin başkanı olan Trump’ın verdiği duyururken İran ise ‘intikam’ yeminleri etti.

TRUMP İRAN’IN İNTİKAM YEMİNİNDEN KORKTU

Gazeteciler Peter Baker ve Susan Glasser tarafından kaleme alınan Trump dönemiyle ilgili yeni bir kitapta, o döneme ilişkin yeni ayrıntılar verildi. Eski ABD Başkanı Trump’ın İran’ın intikam için kendisine suikast düzenlemesinden çok korktuğu belirtildi. Kitapta yer alan bilgiye göre Trump, Kasım Süleymani'nin öldürülmesi sonrasında arkadaşlarına İran'ın olası saldırısından korktuğunu söyledi.

Trump'ın İran'a yönelik daha fazla saldırı düzenlemeyi planladığı ama görev süresinin sonu yaklaştığı için bundan vazgeçtiği de belirtildi.

Kaynak: TGRT Haber

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...