Tgrt Haber

Trump tutuklandı mı? ABD'yi karıştıran fotoğraflar

Editör: Suat Vilgen / Kaynak: TGRT Haber
23 Mart 2023 12:22 - Güncelleme : 23 Mart 2023 13:22
Trump tutuklandı mı? ABD'yi karıştıran fotoğraflar

ABD'de gündemin ilk sırasını eski başkan Donald Trump'ın tutuklanma ihtimali meşgul ederken sosyal medyada yayılan fotoğraflar büyük yankı uyandırdı. Trump'ın polis tarafından yaka paça tutuklandığını gösteren fotoğraf kareleri kısa bir şok dalgasına neden olurken işin aslı çok geçmeden anlaşıldı.

ABD’de eski başkan Donald Trump​, ülke gündemini meşgul etmeye devam ediyor. Stormy Daniels​'e yapılan 130 bin dolarlık 'sus payı' ödemesiyle ilgili köşeye sıkışan Trump'ın her an tutuklanması ihtimali konuşuluyor. Hatta geçtiğimiz salı günü tutuklanacağını iddia ederek takipçilerini protestoya çağırmıştı. Ancak Trump'ın iddiası doğru çıkmadı ve salı günü bir tutuklama​ gerçekleşmedi.

Trump tutuklandı mı? ABD'yi karıştıran fotoğraflar

GÜNDEMİ SARSAN TUTUKLAMA ANLARI

Gözler savcılıktan gelecek karara çevrilmişken sosyal medyada yayınlanan kareler bir anda ülkenin gündemine birinci sıradan giriş yaptı. Trump'ın New York Polis Teşkilatı (NYPD) memurları tarafından gözlatına alındığını gösteren kareler sosyal medyada viral oldu. Ancak çok geçmeden fotoğrafların "deepfake" olduğu öğrenildi.

DEEPFAKE NEDİR?
"Deepfake, mevcut bir görüntü veya videoda yer alan bir kişinin, yapay zeka kullanarak bir başka kişinin görüntüsü ile değiştirildiği bir medya türüdür."

Buna karşın fotoğraflar milyonlarca kez paylaşıldı. Trump taraftarı bazı sosyal medya kullanıcılarının tepkisini çeken kareler, bazı kesimlerden destek de aldı.

ULUSAL MEDYA DA İLGİ GÖSTERDİ

Fotoğraf karelerine ABD​ medyası da ilgisiz kalamadı. New York Post, "Trump'ın tutuklandığını gösterdiğini iddia eden ürkütücü deepfake fotoğraflar yayınlandı" başlığı okurlarının karşısına çıktı. Haberde yapay zeka yardımı ile oluşturulan karelerin 4 milyon görüntüleme aldığı bilgisine yer verildi. Haberde şu, "Rahatsız edici derecede gerçekçi görünen karelerin çoğu, bu durumun meşru olduğunu iddia eden Twitter kullanıcıları tarafından geniş çapta paylaşıldı" ifadeleri kullanıldı.

Kaynak: TGRT Haber

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...