Tgrt Haber

Gizli belge skandalında yeni dalga: Trump ve Biden derken şimdide Pence’in evinde bulundu

Editör: Fetih Kökten / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
25 Ocak 2023 07:55 - Güncelleme : 25 Ocak 2023 08:18
Gizli belge skandalında yeni dalga: Trump ve Biden derken şimdide Pence’in evinde bulundu

ABD’de gizli belge skandalına bir yenisi eklendi. ABD eski Başkanı Trump ve mevcut başkan Joe Biden’ın ardından bu sefer Trump’ın yardımcısı olan Mike Pence’in evinde gizli belgeler çıktı. Pence’in avukatı yaptığı yazılı açıklamada, gizli ibareli az sayıda belgenin “yanlışlıkla” kutulanarak, Trump'ın başkanlığının sonunda Bay Pence'in evine taşındığını savundu.

ABD’de üst düzey yetkililerin evleri veya ofislerinden gizli belgeler​ çıkmaya devam ediyor. ABD eski Başkanı Donald Trump’ın evinde çıkan gizli belgelerin ardından kendisini eleştiren ABD Başkanı Joe Biden’ın hem evinde hem ofisinde gizli belgeler bulundu.Cumhuriyetçiler ve Trump, ABD Başkanı Biden’a tepki gösterirken gizli belge skandalında yeni gelişme yaşandı.

GİZLİ BELGE BU SEFER PENCE’İN EVİNDEN ÇIKTI

ABD eski Başkanı Donald Trump’ın yardımcısı Mike Pence’in Indiana'daki evinde de geçtiğimiz hafta gizli belgeler bulunduğu açıklandı. Pence’in evinde bulunan belgelerin Federal Soruşturma Bürosu’na (FBI) teslim edildiği ve Ulusal Arşivler ve Kayıtlar İdaresi'nin belgeler konusunda bilgilendirildiği aktarıldı. FBI’ın söz konusu belgeleri Pence’in evine gelerek teslim aldığı açıklandı.

“YANLIŞLIKLA” KUTULANDI SAVUNMASI YAPTI

Pence’in avukatı yaptığı yazılı açıklamada, gizli ibareli az sayıda belgenin “yanlışlıkla” kutulanarak, Trump'ın başkanlığının sonunda Bay Pence'in evine taşındığını aktararak, Pence’in Başkan Biden'ın Wilmington’daki evinde gizli belgelerin bulunmasının ardından evindeki belgeleri incelemek için bu konuda uzman bir avukatı arayarak destek aldığını açıkladı. Gizli belgelerin içeriği konusunda kamuoyuna bilgi verilmedi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...