Tgrt Haber

Trump’ı suçlamıştı, aynısını yaptı! Biden’ın ofisinde ‘gizli belgeler’ bulundu

Editör: Fetih Kökten / Kaynak: Anadolu Ajansı
10 Ocak 2023 07:19 - Güncelleme : 10 Ocak 2023 09:12
Trump’ı suçlamıştı, aynısını yaptı! Biden’ın ofisinde ‘gizli belgeler’ bulundu

ABD eski başkanı Trump’ı konutunda gizli belge çıktığı için ‘sorumsuzlukla' suçlayan Biden’ın eski kişisel ofisinde ‘gizli belgeler’ bulundu. Biden’ın başkan yardımcılığı döneminden kalan belgelerin "kilitli bir dolapta" bulunmasının ardından ilgili kurumlarla iletişime geçildiği belirtildi.

Yaptığı gaflarla ve ilginç hareketleri ile gündemden düşmeyen ABD Başkanı Joe Biden’ın kınadığı şey başına geldi. ABD eski Başkanı Trump’ın Florida’daki evinden çıkan gizli belgeleri eleştirenBiden’ın ofisinden benzer şekilde gizli belgeler​ çıktı. Bu duruma tepki gösteren Cumhuriyetçi Parti​ üyeleri yaşanan olayın ‘ironik’ olduğunu ifade ederken “Başkan Biden, (eski) Başkan Trump​'ın yanlışlıkla gizli belgeleri kendi konutuna veya herhangi bir yere götürmesini çok eleştirdi ve şimdi öyle görünüyor ki kendisi de aynısını yapmış olabilir" şeklinde konuştu.

ESKİ OFİSİNDE ‘GİZLİ BELGELER’ BULUNDU

Biden’ın eski kişisel ofisinde başkan yardımcılığı yaptığı dönemden kalma, devlete ait ‘gizli belgeler’ bulundu. Biden'ın danışmanlarından Richard Sauber, Biden'ın, kurucusu olduğu Penn Biden Merkezi'ndeki kişisel ofisinde, 2009-2017 yılları arasındaki başkan yardımcılığı görevi sırasından kalan bazı "gizli bilgiler içeren az sayıda belgenin" bulunduğunu kaydetti.

DEVLETİN KURUMLARINA HABER VERİLDİ

Belgelerin 2 Kasım 2022'de, "kilitli bir dolapta" bulunduğunu söyleyen Sauber, belgeler bulunur bulunmaz Biden'ın kişisel avukatlarının, Beyaz Saray ve devletin ulusal arşivlerle ilgili kurumlarıyla iletişime geçtiğini ifade etti.

Beyaz Saray yetkilileri, Adalet Bakanlığının söz konusu belgeleri incelemeye aldığını duyurdu.

Kaynak: Anadolu Ajansı

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...