Tgrt Haber

Savcıların görmesi bile sakıncalı! Trump'ın evinden çıkan 'aşırı gizli' belgelerde nükleer iddiası

Editör: Berrak Arıcan / Kaynak: Washington Post
08 Eylül 2022 08:55 - Güncelleme : 08 Eylül 2022 10:14
Savcıların görmesi bile sakıncalı! Trump'ın evinden çıkan 'aşırı gizli' belgelerde nükleer iddiası

ABD'nin eski Başkanı Donald Trump'ın Florida'da arama yapılan evinde ele geçirilen belgelerde 'aşırı gizli' olanlar olduğu ortaya çıktı. Bu belgeler arasında başka bir ülkenin nükleer bilgilerini içeren dosyada yer aldığı öne sürüldü.

Son zamanlarda gündemden düşmeyen ABD​'nin eski Başkanı Donald Trump​'ın Florida​'daki evinde yapılan aramanın ardından ortaya çıkan belgelerin incelemesi sürüyor. Washington Post gazetesi, Trump'ın evinden çıkan belgelerde yalnızca birkaç kişinin erişim iznine sahip olduğu 'aşırı gizli' belgeler olduğunu öne sürdü. 

Trump'ın evinden 300'den fazla gizli belge​ çıkarıldı. 184 dosya 15 kutunun içinde ocak ayında Devlet Arşivi'ne gönderilmişti. 38 dosya ise henüz haziran ayında Trump'ın avukatı tarafından teslim edilmişti.

Federal Soruşturma Bürosu FBI​, aramada Trump'ın teslim etmediği 100'den fazla dosya olduğunu fark etmiş, dosyalar FBI ajanları ve savcılar tarafından incelenmeye alındı. Evden çıkan belgeler gizli, çok gizli ve aşırı gizli dosyaların hükümet gözetiminden çıkarılmış olmasının oluşturduğu güvenlik riskleri üzerinde duruluyor.

Savcıların görmesi bile sakıncalı! Trump'ın evinden çıkan 'aşırı gizli' belgelerde nükleer iddiası

BAZI BELGELERİ SAVCILARIN GÖRMESİ DE SAKINCALI

Washington Post, dosyaların gizliliğini anlatmak için 'bazılarının doğrudan FBI ajanları ya da savcı tarafından görülmesinin uygun görülmediğini' yazdı. Habere göre bazı dosyalar, sadece Başkan'ın ve bakanların görebileceği kadar gizli. Üst düzey ulusal güvenlik yetkililerinin bile görmesine izin verilmeyen belgeler de var. Bunlar arasında bir yabancı ülkenin nükleer bilgilerini içeren dosya yer alıyor.

Bazı dosyaların ise kesinlikle başka bir ülkenin eline geçmemesi gerektiği belirtiliyor. Söz konusu dosyaların, istihbarat birimine ait bir tesiste, özel güvenlikli bir alanda, kilit altında tutulması gerekiyor.

Kaynak: Washington Post
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...