Tgrt Haber

Trump’ın katıldığı mitingde Mehmet Öz’ü yuhaladılar

Editör: Fetih Kökten / Kaynak: TGRT Haber
08 May 2022 09:00 - Güncelleme : 08 May 2022 09:09
Trump’ın katıldığı mitingde Mehmet Öz’ü yuhaladılar

ABD’de katıldığı televizyon programları ile dünyaca ünlenen Türk kökenli doktor Mehmet Öz, eski başkan Donald Trump ile bir araya geldi. Trump, Öz’e olan desteğini göstermek için Pensilvanya’da düzenlenen mitinge katılırken Mehmet Öz’ün birden fazla yuhalandığı iddia edildi.

ABD kanallarında yayımlanan Dr. Oz programı ile ünlenen Türk asıllı doktor Mehmet Öz geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklama ile siyasete atıldığını duyurdu. Siyasi çalışmalarını başlatan Öz, Cumhuriyetçi Parti'nin Pensilvanya eyaleti üzerinden senatör adayı olacağını duyuran Öz, Senatör seçilmesi halinde Türk vatandaşlığından çıkacağını duyurmuştu.

TRUMP’TAN MEHMET ÖZ’E TAM DESTEK

Adaylığı tartışılan Öz, cumhuriyetçileri ikiye böldü. ABD eski başkanı Donald Trump, ile bir araya gelen Öz, Pensilvanya’da Trump ile bir araya geldi. Trump, Öz'e destek için Pennsylvania'da düzenlenen mitinge katıldı. Pittsburgh'in güneydoğusundaki yaklaşık 15 bin nüfuslu Greensburg kasabasındaki mitingde konuşan Trump, Dr. Öz'ü "büyük beyefendi" şeklinde niteleyerek sahneye çağırdı.

Trump’ın katıldığı mitingde Mehmet Öz’ü yuhaladılar

TRUMP: ONUN ŞOVLARI BİR HARİKA

Trump, "Dr. Mehmet Öz gibi sıra dışı adayları desteklemekten korkmuyorum. Onu uzun zamandır tanıyorum. Onu, sizin adınıza mücadele etmesi için Senatoya göndereceksiniz, değil mi?" diye seslendi. Ünlü cerrahın eyalette 'kazanmak için açık ara en iyi şansa' sahip olduğunu belirten Trump, "(Öz'ün) TV Şovu harika, o ekranlarda, tüm o kadınların yatak odalarında. Bir sürü korkunç, haksız ve gerçek dışı atışlara da maruz kalıyor." şeklinde konuştu.

MİTİNGLERDE YUHALANDIĞI ORTAYA ÇIKTI

Fakat Trump’ın önceki gün organize ettiği mitingde Dr. Öz bazı miting katılımcıları tarafından yuhalandı. ABD medyasında yer alan haberlerde Dr. Öz’ün isminin geçtiği bazı anlarda mitinge katılanlar yuhaladı. ABD merkezli medya kuruluşlarından Business Insider, “Ünlü doktorun adı tanıtımda iki kez geçti ve ikisinde de yuhalandı, ıslıklandı. Cumhuriyetçilerin senato adayı için yapılan mitingde Trump destekçilerinden bazıları Dr. Öz’ü birkaç kez yuhaladı” ifadesine yer verdi.

VİDEO YAYIMLANIRKEN PROTESTO GÖSTERİSİ

Yağmur altında düzenlenen mitingden önce de Dr. Öz’e güvenin olmadığına dikkat çeken ABD medyası, “Greensburg, Pensilvanya’da yapılan etkinlikte Dr. Öz’ün önceden kaydedilmiş videosu da yayınlanırken yaklaşık birkaç bin kişi yuhaladı. Ohio’da ön seçimi kazanan JD Vance ve Trump’ın Dr. Öz’ü destekleme kararı sırasında da adı geçince yuhalama sesleri yükseldi” yorumunu yaptı.

ADAYLIKTAN RAHATSIZLAR

Dr. Öz’ün sahneye çıkmasıyla birlikte alkış ve yuhalama seslerinin birbirine karıştığı da kaydedildi. Business Insider’a konuşan bazı Pensilvanyalılar da Dr. Öz’ün aday olmasından rahatsızlık duyduklarını belirtirken, onun Pensilvanyalı olmamasından memnun olmadıklarını dile getirdi.

Trump’ın katıldığı mitingde Mehmet Öz’ü yuhaladılar

Trump’ın katıldığı mitingde Mehmet Öz’ü yuhaladılar

Trump’ın katıldığı mitingde Mehmet Öz’ü yuhaladılar

Kaynak: TGRT Haber

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...