Tgrt Haber

Trump'ın saldırı planının yazıldığı gizli belgeyi aldığı kanıtlandı! Ses kaydı ortaya çıktı

Editör: Berrak Arıcan / Kaynak: CNN International
01 Haziran 2023 09:11 - Güncelleme : 01 Haziran 2023 09:30
Trump'ın saldırı planının yazıldığı gizli belgeyi aldığı kanıtlandı! Ses kaydı ortaya çıktı

Amerika Birleşik Devletleri'nin eski Başkanı Donald Trump'ın ses kaydı ortaya çıktı. Kayıtta, Trump'ın başkanlığı devrederken İran'a yönelik olası saldırı planının olduğu gizli belgeyi aldığını kabul ettiği anlar bulunuyor...

ABD'nin eski Başkanı Donald Trump​'ın gizli belge​ davasında kanıt ortaya çıktı. ABD Federal Savcılar, Trump'ın Beyaz Saray​'dan gizli belgeleri aldığını kabul ettiği bir ses kaydını ele geçirdi. 

CNN International'ın haberine göre, ses kaydı eski başkanın 2021 yılında kendi döneminin Genelkurmay Başkanı Mark Meadows'un otobiyografisi için yapılan bir toplantıda alındı. Toplantı ise Trump'ın golf kulübünde gerçekleşti. Kulüpte o esnada biyografi üzerine çalışan iki kişi ve iletişim uzmanı Margo Martin vardı.

Trump'ın saldırı planının yazıldığı gizli belgeyi aldığı kanıtlandı! Ses kaydı ortaya çıktı

SES KAYDINI PAYLAŞMAK İSTEDİ

Trump bu esnada, Meadows'un İran'a yönelik olası saldırı planının olduğu 4 sayfalık bir Pentagon belgesinin olduğunu söyledi. Habere göre Trump, 2 dakikalık ses kaydında belgeyi paylaşmak istedi. Ancak üzerindeki gizlilik nedeniyle bunu yapamadı. Çünkü Beyaz Saray'dan ayrıldıktan sonra belgelerin gizliliğini kaldırma yetkisi üzerindeki sınırlamaların farkındaydı.

Bu durum, eski başkanın Beyaz Saray'dan ayrılırken gizli belgeleri aldığını kabul etmesi olarak yorumlandı.

Öte yandan geçtiğimiz yılın ağustos ayında Trump'ın Florida'daki konutu Mar-a-Lago​ için arama emri çıkarılmış. Konutta çok sayıda gizli belge ele geçirilmişti.

 

Kaynak: CNN International

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...