Tgrt Haber

Trump’tan adaylık açıklaması:  Hapse düşsem de olacağım

Editör: Gülden Kılıç / Kaynak: Independent
29 Temmuz 2023 11:26 - Güncelleme : 29 Temmuz 2023 11:35
Trump’tan adaylık açıklaması:  Hapse düşsem de olacağım

Eski ABD Başkanı Donald Trump, kendisine isnat edilen suçlardan herhangi birinden hapse girse bile 2024'te başkanlığa aday olacağını söyledi.

Donald Trump​ cuma günü yaptığı açıklamada, kendisine isnat edilen suçlardan herhangi birinden hüküm giymesi halinde 2024'te başkanlığa hapishaneden aday olacağını söyledi. Eski başkan ve halihazırda Cumhuriyetçi Parti'nin önde gelen aday adayı Trump, sunucu John Fredericks'e röportaj verdi. Röportaj sırasında Trump, Mar-a-Lago​ malikanesindeki çalışanlara güvenlik kayıtlarını ortadan kaldırma talimatı verdiği iddiasıyla federal savcıların kendisine yönelttiği yeni suçlamaları reddederek "Bunlar güvenlik kamerası kasetleriydi. Onları kendilerine teslim ettik. ... Ne söylediklerinden bile emin değilim" dedi. 

KOMPLO KURMAKLA SUÇLADI 

ABD Özel Yetkili Savcısı Jack Smith​ perşembe günü üç yeni iddianame hazırladı. Bu da eski başkana yöneltilen suçlama sayısını 40'a çıkarıyor. Özel yetkili savcı, Mar-a-Lago çalışanlarından Carlos De Oliveira'yı da Trump'ın belgeleri gizlemesine yardım ederek adaleti engellemek için komplo kurmakla suçladı.

Komplo kurmakla suçlandı

FBI’YA YALAN SÖYLEMEKLE SUÇLANDI 

Bildirilenlere göre 56 yaşındaki De Oliveira kulüpteki bir başka çalışana, Adalet Bakanlığı tarafından mahkeme celbi gönderildikten sonra "patronun" kendisinden güvenlik videolarını yok etmesini istediğini söylemiş. Bakım görevlisi, gönüllü sorgusu sırasında FBI ajanlarına Mar-a-Lago'da gizli belge kutularının yerini değiştirmediğini söyleyerek FBI'a yalan söylemekle de suçlandı. Trump, "Dün iki iyi çalışanın, iyi insanların peşine düştüler" dedi.

Independent'da yer alan habere göre Fredericks daha sonra Trump'a suçlamaların sabit görülmesi halinde, mahkumiyet kararının başkanlık kampanyasını sekteye uğratıp uğratmayacağını sordu.  Trump ise ona, hapisteyken bile başkanlık yarışını sürdüreceği güvencesini verdi. Trump "Hayır, hem de hiç. Anayasada bunun yapılabileceğini söyleyen hiçbir şey yok, hem de hiç yok. Ve radikal solcu deliler bile hayır, bu durdurmaz diyor" dedi.

Kaynak: Independent
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...