Tgrt Haber

Trump'tan korkutan nükleer çıkış: Az kaldı, savaşı hemen bitirin

28 Ocak 2023 14:39 - Güncelleme : 28 Ocak 2023 14:48
Trump'tan korkutan nükleer çıkış: Az kaldı, savaşı hemen bitirin

Almanya ve ABD'nin Rus saldırısı altındaki Ukrayna’ya tank gönderme kararından sonra ABD eski Başkanı Donald Trump korkunç bir tahminde bulundu.

Rusya-Ukrayna savaşının başladığı 24 Şubat 2022'den bu yana Ukrayna​'ya silah yağdıran Batılı ülkeler, Patriot​ hava savunma sistemlerinden sonra tank gönderme kararı aldı. Rusya​ lideri Vladimir Putin​'in saldırı emri vermesiyle Ukrayna'ya giren Rus güçleri bozguna uğradı.  Birkaç günde Kiev'i ele geçirmeyi hayal eden Rusya, Rus işgalciler Nisan ayında Kiev çevresinden çekilmek zorunda kaldı. Savaş doğu ve güney cephelerinde yoğunlaştı.Rus birlikleri liman kenti Mariupol'ü aylar süren bombardımanın ardından ele geçirebildi, doğuda ise Donetsk ve Luhansk'ın neredeyse tamamı işgal edildi. Ancak Haziran ayında Ukrayna'ya ulaşan bir silah, dengeleri kökünden değiştirdi. Uzun menzilli çoklu roketatar sistemi HIMARS​'ın Ukrayna'ya ulaşması önce Rus işgalcilerin ilerleyişini durdurdu, ardından karşı taarruz gerçekleşti. Ukrayna birlikleri, önce ülkenin en büyük ikinci şehri Harkov Rus işgalcilerden temizledi.

ON MİLYARLARCA DOLARLIK SİLAH PAKETLERİ

İşgalin başından itibaren Ukrayna'ya silah gönderen Batılı ülkeler ise, adım adım savaşın boyutunu değiştirdi. Ukrayna, işgalin ilk aylarında Türkiye'den satın aldığı Bayraktar TB2 insansız hava araçlarının yanı sıra binlerce Javelin ve Nlaw tanksavar füzelerini kullandı. Ardından uzun menzilli roketler HIMARS'lar, M270'ler ve M777'ler cepheye sürüldü. Rusya'nın füze yağmuruna karşı hava savunma sistemleri S-300'ler, IRIS-'T'ler, NASAMS'lar, Starstreak'ler ve en sonunda Patriot'lar sahaya indi. Almanya, Polanya   Leopard 2 tanklarının Ukrayna'ya yolladı.

Trump'tan korkutan nükleer çıkış: Az kaldı, savaşı hemen bitirin

TRUMP'TAN KORKUTAN ÇIKIŞ

Eski ABD Başkanı Donald Trump'dan çok konuşulacak bir açıklama geldi. Trump, batılı ülkelerin Rusya'ya karşı Ukrayna'yı agresif bir biçimde desteklemesini eleştirdi. Açıklamalarının devamında Trump, gidişatın bu şekilde devam etmesi halinde dünyayı bir nükleer savaşın beklediğini aktardı. Trump, kendi kurduğu Truth Social isimli platformda şöyle seslendi: “Önce tanklar gelir, ardından nükleer felaket. Kolay olanı yapıp, bu savaşı hemen bitirin”

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...