Tgrt Haber

Trump'tan Kuzey Kore'ye 'ilave yaptırım' açıklaması

29 Kasım 2017 19:32
Trump'tan Kuzey Kore'ye 'ilave yaptırım' açıklaması

ABD Başkanı Donald Trump, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda Kuzey Kore'ye bugün yeni yaptırımlar getirileceğini açıkladı.

Trump, Çin Devlet Başkanı Şi Cinping ile yaptığı telefon görüşmesinin  ardından konuyla ilgili Twitter hesabından açıklamalarda bulundu."Çin Devlet Başkanı Şi Cinping ile Kuzey Kore'nin provokatif eylemleri  hakkında az önce görüştüm. Bugün Kuzey Kore'ye ilave yaptırımlar getirilecek. Bu  durumu ele alacağız." değerlendirmesini yapan Trump, Pyongyang'ın dünkü  kıtalararası balistik füze denemesinin ardından ikinci kez yeni yaptırımlara  vurgu yaptı.

Beyaz Saray'dan yazılı açıklama

Daha sonra Beyaz Saray'dan yapılan yazılı açıklamada da Trump-Cinping  görüşmesinin detayları paylaşıldı. Açıklamada, "Başkan Trump, ABD'nin, Kuzey Kore kaynaklı tehditler  karşısında kendisini ve tüm müttefiklerini koruma kararlılığının altını çizdi.  Ayrıca Başkan Trump, Çin'in, Kuzey Kore'yi provokasyonlarını sona erdirme ve  nükleerden arınma yoluna dönmeye ikna etmek için tüm seçenekleri kullanması  gerektiğine işaret etti." ifadelerine yer verildi.

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...