Tgrt Haber

Trump'tan skandal sözler: Rusya'yı NATO ülkelerine saldırtacağım

11 Şubat 2024 14:26 - Güncelleme : 11 Şubat 2024 14:41
Trump'tan skandal sözler: Rusya'yı NATO ülkelerine saldırtacağım

ABD'nin eski Başkanı Donald Trump'ın Rusya açıklaması gündeme bomba gibi düştü. Trump, borcunu ödemeyen NATO ülkelerine Rusya'yı saldırtabileceğini söyledi. 

ABD​'deki başkanlık seçimlerinde yeniden aday olan Donald Trump​, ''ABD'yi NATO​'dan çıkartırım'' sözlerinin ardından yeni skandallara imza attı. Rusya​'nın NATO ve Avrupa Birliği​ (AB) ülkelerine olası saldırı ihtimali tartışmaları sürerken Trump, Rusya'yı ''mali yükümlülüklerini yerine getirmeyen NATO müttefiklerine saldırmaya teşvik edeceğini" söyledi.

Başkanlığı döneminde de sık sık NATO'yu eleştiren ve askeri ittifaka yeterli para vermeyen ülkeleri yerden yere vuran Trump, adını vermediği "büyük bir ülkenin liderine" bir toplantıda "Para vermeyen ülkelere karşı saldırıları teşvik eder, ne isterlerse yapmasını söylerim" dediğini anlattı. Trump, saldırı halinde ABD'nin yardıma gitmeyeceğini de "Parayı vermediniz, niye sizi koruyayım? Bedeliniz ödeyeceksiniz" ifadeleriyle dile getirdiğini söyledi.

Trump'tan skandal sözler: Rusya'yı NATO ülkelerine saldırtacağım - 1. Resim

BEYAZ SARAY'DAN TEPKİ

Öte yandan NATO ilkelerine göre bir ittifak ülkesi saldırıya uğrarsa diğer üye ülkelerin yardıma gitmesi gerekiyor. Trump'ın bu açıklaması NATO'nun bu temel ilkesine uymuyor. Beyaz Saray, Trump'ın açıklamasını "dehşet verici ve delice" diye niteleyerek bu sözlerin ABD'nin ulusal güvenliğini ve küresel istikrarı tehlikeye attığını kaydetti.

Kaynak: BBC
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...