Tgrt Haber

İngiltere'nin çiçeği burnunda Başbakanı Truss'dan İsrail'e açık destek: Ben büyük bir siyonistim

Editör: Baran Aksoy / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
04 Ekim 2022 14:13 - Güncelleme : 04 Ekim 2022 14:35
İngiltere'nin çiçeği burnunda Başbakanı Truss'dan İsrail'e açık destek: Ben büyük bir siyonistim

İngiltere'nin çiçeği burnunda Başbakanı Liz Truss, İsrail'in Muhafazakar Dostları adlı etkinlikte yaptığı konuşmada İsrail'e olan desteğini açık açık ifade etti. Kendisinin büyük bir Siyonist olduğunu belirten Truss, "Büyük bir İsrail destekçisiyim" dedi.

İngiltere'nin eski Başbakanı Boris Jonhson'un istifası sonrası yerine geçen Liz Truss​, İsrail'in Muhafazakar Dostları (CFI) etkinliğinde yaptığı konuşma gündeme bomba gibi düştü.

"BÜYÜK BİR İSRAİL DESTEKÇİSİYİM"

Turss, Filistinlilere yıllardır eziyet uygulayan ve topraklarını işgal eden İsrail'e desteğini açık açık ifade etti. Kendisinin büyük bir siyonist olduğunu belirten Truss, "Büyük bir İsrail destekçisiyim. İngiltere-İsrail ilişkisini güçlendireceğiz" dedi.

"İSRAİL'İN TEK BAŞKENTİ VAR O DA KUDÜS​"

İngiltere'nin büyükelçiliği Kudüs'e taşıma kararından memnun olduklarını dile getiren Truss, "Hükümetin ABD gibi büyükelçiliği İsrail'in başkenti Kudüs'e taşıyacağından gerçekten umutluyuz. İsrail ile İngiltere arasındaki dostluğu göstermek için atılan bu adım çok önemli. İngiltere'nin tek başkenti var, o da Londra. İsrail'in tek başkenti var o da Kudüs" ifadelerini kullandı.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...