Tgrt Haber

Tüm dünyanın gözü Ukrayna'dayken yeni savaş alarmı! Tayvan el kitabı dağıttı

13 Nisan 2022 11:33 - Güncelleme : 13 Nisan 2022 11:42
Tüm dünyanın gözü Ukrayna'dayken yeni savaş alarmı! Tayvan el kitabı dağıttı

Dünya Ukrayna'ya odaklanırken Çin tehdidi altındaki Tayvan'dan kritik bir hamle geldi.

Tüm dünya haftalardır Rusya ile Ukrayna arasındaki savaşı takip ederken dünyanın diğer bir köşesinde kritik bir gelişme yaşandı. Aylardır olası bir Çin işgaline karşı hazırlık yapan ada ülkesi Tayvan yönetimi, halka 'hayatta kalma' el kitabı dağıtmaya başladı. İngiliz Daily Mail gazetesinde yer alan habere göre, halk için hazırlanan 28 sayfalık hayatta kalma rehberi Çin işgaline nasıl hazırlanılacağına dair öneriler yer alıyor.

SAVUNMA BAKANLIĞINDAN AÇIKLAMA

Haberde Tayvan ordusu ilk kez böyle bir el kitabı yayınladı. Haliyle bu hamle 'savaşa hazırlık mı' sorusunun daha yüksek sesle sorulmasına neden oldu. Pekin yönetimi, 'Tek Çin' ilkesini benimseyerek 24 milyon nüfuslu Tayvan'ın kendi toprakları olduğunu savunuyor. Konu ile ilgili açıklama Savunma bakanlığı sözcüsü Sun Li-fang'den geldi. Sözcü, 28 sayfalık rehberin 'halkın bir askeri kriz veya doğal afette acil müdahale kılavuzu olarak kullanabileceği' bilgiler içerdiğini söyledi.

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...