Tgrt Haber

Tüm gözler Cumhurbaşkanı Erdoğan'da! Yunan medyası manşetine taşıdı: Kritik öneme sahip...

Editör: Baran Aksoy / Kaynak: ERT News
02 Temmuz 2023 13:14 - Güncelleme : 02 Temmuz 2023 13:30
Tüm gözler Cumhurbaşkanı Erdoğan'da! Yunan medyası manşetine taşıdı: Kritik öneme sahip...

Yunan medyası, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 11-12 Temmuz'da Litvanya'nın başkenti Vilnius'ta gerçekleşecek NATO zirvesinde alacağı kararların kritik öneme sahip olduğuna dikkat çekti.

Tüm dünyanın gözü, kritik seçimlerden zaferle ayrılan Cumhurbaşkanı Erdoğan​'ın önümüzdeki dönemde atacağı adımlara çevirdi. Türkiye​'deki son gelişmeleri yakından takip eden Yunan medyası, Erdoğan'ın yoğun programını ve NATO​ zirvesinden alacağı kararların önemini manşetlerine taşıdı.

"ERDOĞAN İÇİN SICAK DİPLOMATİK YAZ"

ERT News'in manşetine 'Uluslararası maraton: Erdoğan için sıcak diplomatik yaz' ifadeleriyle taşıdığı haberde bayram tatili sonrası Erdoğan'ın diplomatik bir maratona girmeye hazırlandığı aktarıldı.

EN MERAK EDİLEN DURAK...

Erdoğan'ın yoğun programında Yunanistan'ın en çok merak ettiği durak 11-12 Temmuz'da Litvanya'nın başkenti Vilnius​'ta gerçekleşecek NATO zirvesi oldu.

Batılı yetkililer, Vilnius zirvesinde İsveç​'i Blok’a resmen kabul etmeyi umuyorlardı. Ancak Pazartesi günü İsveç'te Kur'an-ı Kerim yakılarak gerçekleştirilen provokasyon tansiyonu yeniden yükseltti ve İskandinav ülkesinin askeri ittifaka hızlı bir şekilde katılma şansını gölgeledi.

6 TEMMUZ'DA NATO KARARGAHINDA KRİTİK TOPLANTI

ERT News da Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın çirkin provokasyona sert tepki gösterdiğini, İsveç için sürecin zorlaştığına vurgu yaptı ve Vilnius zirvesi öncesi 6 Temmuz'da Brüksel'deki NATO karargahında Türkiye, İsveç ve Finlandiya'nın dışişleri bakanlarının, istihbarat başkanlarının bir araya geleceğini hatırlattı.

Tüm gözler Cumhurbaşkanı Erdoğan'da! Yunan medyası manşetine taşıdı: Kritik öneme sahip...

SIRADA KÖRFEZ ÜLKELERİ VAR

ERT News, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın önümüzdeki haftalarda başta Katar ve Birleşik Arap Emirlikleri olmak üzere Körfez ülkelerini ziyaret etmesinin beklendiğini belirtti ve Erdoğan'ın bayram süresi boyunca başta Afrika ve Arap ülkeleri olmak üzere İslam dünyasının hemen hemen tüm liderleriyle temasa geçtiğini ve iyi dileklerini ilettiğini vurguladı.

Kaynak: ERT News

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...