Tgrt Haber

Türk askerinin çekilmesi görüşüldü! Suriye basını 4'lü zirvenin detaylarını paylaştı

26 Nisan 2023 11:29 - Güncelleme : 26 Nisan 2023 11:53
Türk askerinin çekilmesi görüşüldü! Suriye basını 4'lü zirvenin detaylarını paylaştı

Türkiye ile Suriye arasında normalleşme sürecinde gerçekleşen dörtlü zirvenin yankıları sürüyor. Moskova'da toplanan Türkiye-Suriye-Rusya-İran dörtlü zirvesinin detaylarını Suriye basını paylaştı. 

Moskova'da gerçekleşen Türkiye-Suriye-Rusya-İran dörtlü zirvesinin detaylarını Suriye​ Devlet Başkanı Beşar Esad’ın haber ajansı SANA paylaştı. Moskova'da gerçekleşen ve uluslararası kamuoyunun da yakından takip ettiği görüşmelere dair SANA, zirvede Suriye'deki Türk askerinin çekilmesinin görüşüldüğünü yazdı. Savunma bakanları ve istihbarat müsteşarlarının katıldığı zirvenin ardından ''Suriye, Rusya​, İran​ ve Türkiye​'nin savunma bakanları Moskova'da Türk kuvvetlerinin Suriye topraklarından çekilmesini ve uluslararası M4 otoyoluna ilişkin anlaşmanın uygulanmasını görüştüler'' ifadeleri kullanıldı. SANA’nın haberinde, “İki taraf birçok dosyayı görüştü ve toplantı olumlu geçti” denildi.

Öte yandan Şam yönetimi daha önce Suriye'deki Türk askerleri çekilmeden normalleşmenin gerçekleşemeyeceğini ve masaya oturulmayacağını açıklamıştı. Ayrıca dünkü görüşme sonrasında Rusya Savunma Bakanı Sergey Şoygu, Suriye’deki güvenliği güçlendirmek ve Türkiye-Suriye ilişkilerini normalleştirmek için atılabilecek adımlar görüşüldü” demişti.

BAKAN AKAR: TOPRAK BÜTÜNLÜĞÜNE SAYGILIYIZ

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Moskova’da Türkiye, Rusya, Suriye ve İran savunma bakanları ile istihbarat başkanları arasında gerçekleşen ‘dörtlü toplantı’ya ilişkin, ''Ülkemizde misafir ettiğimiz Suriyeli kardeşlerimizin gönüllü, güvenli ve saygın bir şekilde evlerine, topraklarına dönmelerini sağlamayı amaçladığımızı paylaştık'' ifadelerini kullanmıştı.

Akar ayrıca, ''Muhataplarımızın görüş ve değerlendirmelerini dinledik, kendi görüş ve değerlendirmelerimizi ayrıntılı şekilde aktarma fırsatı bulduk. Her zaman ifade ettiğimiz gibi Suriye’nin egemenlik haklarına, toprak bütünlüğüne saygılı olduğumuzu, bizim Suriye’de bulunmamızın tek nedeninin orada bulunan terör örgütü PKK/YPG/PYD ve IŞİD başta olmak üzere teröristlerle mücadele etmek olduğunu,teröristleri etkisiz hale getirmek için çalışmalarımızı aralıksız olarak sürdüreceğimizi, bunun sadece bizim için değil Suriye’nin bütünlüğü için de önemli olduğunu vurguladık” demişti.

Kaynak: SANA
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...